České finále v Číně po třísetové bitvě ovládla Siniaková. Proti Bouzkové odvrátila tři mečboly

Tenistka Kateřina Siniaková otočila dramatické české finále na turnaji v Nan-čchangu proti Marii Bouzkové, odvrátila tři mečboly a po vítězství 1:6. 7:6, 7:6 získala pátý titul na okruhu WTA. Sedmadvacetiletá hráčka z Hradce Králové zdolala o dva roky mladší krajanku za tři hodiny a 33 minut. Získala druhý triumf v sezoně po červencovém úspěchu v Bad Homburgu.

Nan-čchang (Čína) (Aktualizováno: 15:26 22. 10. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Siniaková

Kateřina Siniaková | Zdroj: Profimedia

Kateřina Siniaková porazila nasazenou trojku Marii Bouzkovou i ve druhém vzájemném utkání. Duel otočila i poté, co se nechala ve druhém setu za stavu 2:3 ošetřit. Vynahradila si týden starou porážku z finále v Hongkongu, kde nestačila na Kanaďanku Leylah Fernandezovou.

„Hodně jsem si to tu užila. Poslední dva týdny byly úžasné. Nečekala jsem to a mám z toho radost,“ řekla Siniaková v rozhovoru na kurtu. „Gratuluju také Marii. Byl to velmi těžký zápas a je opravdu smutné, že mohla vyhrát jen jedna z nás. Nebylo to fér,“ doplnila.

„Nevím, jestli dokážu mluvit,“ uvedla Bouzková, která se neubránila slzám. „Katka odehrála skvělý zápas, bojovala až do konce. Byla to definice tenisové bitvy. Bolí mě to, ale tobě gratuluji. Nezbývá mi nic jiného než pokračovat v tvrdé práci a být příští rok ještě silnější,“ řekla Bouzková.

Dvě české tenistky se ve finále na okruhu WTA střetly pojedenácté v historii. Dosud naposledy se tak stalo předloni v Praze, kde Barbora Krejčíková porazila Terezu Martincovou.

Lepší vstup do utkání měla Bouzková. Turnajová trojka prolomila v prvním setu všechny tři servisy soupeřky a ujala se za 33 minut vedení. Siniaková doplatila na 24 nevynucených chyb, Bouzková měla jen čtyři.

Obrat Siniakové

Také druhý set zahájila lépe Bouzková. Díky dvěma brejkům vedla 3:2 a Siniaková si vyžádala v slzách pauzu na ošetření. Utkání ale nevzdala.

Za stavu 3:5 odvrátila mečbol, vzápětí nedovolila Bouzkové zápas doservírovat a otočila po řadě dlouhých výměn na 6:5. Bouzková ještě vybojovala zkrácenou hru, v ní ale prohrávala 0:3 a 2:6. Siniaková získala sadu po sto minutách ve svůj prospěch a vynutila si pokračování. Bouzková přišla o set poprvé na turnaji.

Rovněž ve třetí sadě měla Bouzková vše ve svých rukou. Dvakrát měla výhodu brejku a za stavu 5:3 další dva mečboly. Opět ale duel nedotáhla k vítězství a Siniaková znovu nepříznivý vývoj otočila.

Rozhodla zkrácená hra, v níž Siniaková nejprve prohrávala 0:2 a 2:3, poté se však díky třem míčkům za sebou ujala vedení. Duel uzavřela při mečbolu za stavu 6:4 „prasátkem“. Zatímco Siniaková se mohla úlevně usmát, zklamaná Bouzková se neubránila slzám.

Bouzková nevyužila šanci získat druhý titul na okruhu WTA po loňském vítězství v Praze. Prohrála již čtvrtý z pěti finálových duelů v kariéře.

Tenisový turnaj žen v Nan-čchangu (tvrdý povrch, dotace 259 303 dolarů):

Dvouhra - finále:
Siniaková (ČR) - Bouzková (3-ČR) 1:6, 7:6 (7:5), 7:6 (7:4).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme