Martincové se v přípravě na Wimbledon daří, poradila si s Číňankou a čeká ji první letošní semifinále

Tenistka Tereza Martincová porazila na turnaji v Nottinghamu čtvrtou nasazenou Čang Šuaj z Číny 6:3, 6:2 a zahraje si poprvé v této sezoně semifinále. Sedmadvacetiletá Češka neztratila na tamní trávě znovu ani set a probojovala se mezi čtyři nejlepší hráčky turnaje WTA poprvé od loňského července.

Nottingham (Británie) (Aktualizováno: 19:57 10. 6. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tereza Martincová

Tereza Martincová | Zdroj: Reuters

Martincová v boji o finále vyzve Brazilku Beatriz Haddadovou Maiaovou, která překvapivě zdolala světovou pětku a turnajovou jedničku Marii Sakkariovou z Řecka 6:4, 4:6, 6:3.

Tráva ve Wimbledonu snad českým tenistkám pomůže, věří Navrátilová. Sama zkusí turnaj legend

Číst článek

Šedesátá hráčka světa Martincová vyhrála tři zápasy za sebou poprvé v tomto roce a oplatila Čang Šuaj šest let starou porážku z kvalifikace na Australian Open. Zároveň vyrovnala poměr vzájemných zápasů na 1:1.

Rodačka z Prahy neztratila v souboji s o šest let starší soupeřkou ani jednou servis, naopak Číňanku o podání připravila čtyřikrát. Po hodině a třinácti minutách využila hned první mečbol.

Sedmadvacetiletá Martincová se dostala do semifinále turnaje WTA popáté v kariéře a zabojuje o druhou finálovou účast. Dosud hrála o titul jen na loňském turnaji v Praze, kde prohrála s krajankou Barborou Krejčíkovou. Na kontě má čtyři tituly z turnajů nižší kategorie ITF.

Se semifinálovou soupeřkou Haddadovou Maiaovou se Martincová utkala v minulosti dvakrát, v obou případech prohrála. Také Brazilka usiluje o druhé finále na turnaji WTA v kariéře.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme