Fanoušci jsou tu neskuteční, chválí Davidová. Ze stíhačky jí těší hlavně poslední stojka bez chyby

Vítězkou stíhacího závodu se na biatlonovém mistrovství světa v Novém Městě na Moravě stala stejně jako v předchozím sprintu Francouzka Julia Simonová. Nejlepší Češkou byla v cíli devátá Markéta Davidová, která se oproti sprintu polepšila o osm pozic.

Nové Město na Moravě Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Davidová dojela ve stíhačce devátá

Markéta Davidová dojela ve stíhačce devátá | Foto: Zuzana Jarolímková | Zdroj: iROZHLAS.cz

Markéto, ze sedmnáctého místa ze sprintu až do elitní desítky. Je to něco, s čím jste spokojená? Brala byste to už před startem?
Posun nahoru je ve stíhačce vždy fajn. Jsem ráda za dvě chyby, nejhorší byly jenom jedničky, tak to beru.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si biatlonistku Markétu Davidovou po úspěšném stíhacím závodě v Novém Městě na Moravě

Vy jste v letošní sezoně byla ve stíhacím závodě jednou také na devátém místě. To tedy znamená, že jste vyrovnala nejlepší výkon v ještě větším tlaku. Když se dostaneme právě ke střelbě, tak jakým způsobem jste se koncentrovala, že to vyšlo? Dvě chyby jsou lepší skóre, pokud se podíváme i na ostatní závodnice.
Snažím se koncentrovat vždy stejně, někdy to vyjde. Snažila jsem se to dělat jako na tréninku, a poslední položka za nula – ta mě potěšila.

Francouzka Simonová suvérénně ovládla i stíhací závod žen, Davidová se probojovala do elitní desítky

Číst článek

Ještě mi dovolte právě k poslední položce. Tam jste vypadala maximálně koncentrovaná a jako velká šampionka, když jste bojovala s dalšími soupeřkami o elitní desítku. Vypálila jste terče naprosto suverénně a nekompromisně, věřila jste si?
Moc jsem nad tím nepřemýšlela. Chtěla jsem dělat to, co mám a na poslední střelbě jsem trefila správnou polohu, takže mi to sedělo a snažila jsem se neudělat chybu.

Přijížděla jste na ní sama. Byl u poslední položky komfort toho, že nikdo před vámi ani za vámi není? Navíc jste u toho zdravila jste tribuny, jak jste si užívala tenhle ten okamžik? Protože tu odezvu jste měla neuvěřitelnou.
Diváci jsou tu neskuteční. Na to, jaké je počasí, tak stojí, fandí a ženou nás dál, je to skvělé.

Mistrovství světa v biatlonu v Novém Městě na Moravě - stíhací závod:

Ženy (10 km): 1. Simonová (Fr.) 29:54,8 (1 trest. okruh), 2. Vittozziová (It.) -46,3 (1), 3. Braisazová-Bouchetová -49,3 (4), 4. Chauveauová (obě Fr.) -57,6 (3), 5. H. Öbergová (Švéd.) -1:16,6 (2), 6. Preussová (Něm.) -1:24,7 (1), ...9. Davidová -2:21,0 (2), 13. Voborníková -2:47,2 (1), 42. Jislová -5:25,2 (3), Charvátová (všechny ČR) dostižena o kolo.

Miroslav Lenc, tpk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme