Davidová s Krčmářem doběhli v exhibici na stadionu Schalke osmí. Dahlmeierová se rozloučila s kariérou

Biatlonisté Markéta Davidová a Michal Krčmář skončili osmí v tradiční exhibici smíšených dvojic v Gelsenkirchenu. Zvítězila norská dvojice Marte Röiselandová a Vetle Christiansen. S domácími fanoušky se rozloučila dvojnásobná olympijská vítězka Laura Dahlmeierová.

Gelsenkirchen Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Laura Dahlmeierová při svém posledním biatlonovém závodě

Laura Dahlmeierová při svém posledním biatlonovém závodě | Foto: firo Sportphoto/ Jürgen Fromme | Zdroj: ČTK/DPA

V konkurenci deseti dvojic byli Češi v první části, závodu s hromadným startem, kvůli chybám na střelnici osmí. A stejně dojeli i v následující stíhačce.

Biatlonová královna se rozloučí s fanoušky. Dahlmeierová pojede svůj poslední závod

Číst článek

Zatímco Davidová si odbyla před zaplněným hledištěm na fotbalovém stadionu Schalke premiéru, Krčmář byl loni s Veronikou Vítkovou šestý. Letos exhibici přímo na stadionu přihlíželo více než 46 tisíc fanoušků.

Nejúspěšnějším Čechem je Ondřej Moravec, který byl druhý v roce 2015 s Gabrielou Koukalovou a v roce 2017 s Evou Kristejn Puskarčíkovou.

Exhibice byla zároveň rozlučkou Laury Dahlmeierové s domácími fanoušky. Sedminásobná mistryně světa a dvojnásobná olympijská vítězka, která na jaře ukončila kariéru, jezdila výborně a jen vinou pomalejšího běhu Philippa Nawratha se nevešli na stupně vítězů a skončili čtvrtí.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme