Mrazivý Östersund čekají závěrečné stíhačky. ‚Už moc necítím pravou ruku,‘ směje se trenér Málek

Biatlonisty a biatlonistky čekají na Světovém poháru závěrečné stíhací závody. Stejně jako ostatní se museli i čeští závodníci v průběhu závodů i tréninku vyrovnat ve švéském Östersundu s velkou zimou a teplotami kolem minus 15 stupňů Celsia.

Östersund (Švédsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Biatlonista Michal Krčmář během štafety mužů ve švédském Östersundu

Biatlonista Michal Krčmář během štafety mužů ve švédském Östersundu | Foto: Petr Slavík | Zdroj: Český biatlon

„Se zimou musí člověk pracovat. Je potřeba, aby člověk nepromrznul a byl pořád v teple. Za ty roky jsem si našel věci, které fungujou a udrží mě v tepelném komfortu. Snažím se to dodržovat, aby mě to neovlivnilo do střelby a jízdy,“ říká k ochraně proti silným mrazům Michal Krčmář.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si české biatlonisty Michala Krčmáře, Jonáše Marečka a trenéra Michaela Málka před závěrečnou stíhačkou

Při nástřelu před včerejším sprintem se pak s těžkými podmínkami vyrovnával i nejmladší člen české reprezentace Jonáš Mareček.

„Když se střílí čtyři položky, tak na té první je to ještě v pohodě. Když poté člověk sahá na tu studenou zbraň a spoušť, tak s každou další položkou je to horší,“ říká Mareček.

Biatlonista Jonáš Mareček během sprintu ve švédském Östersundu | Foto: Petr Slavík | Zdroj: Český biatlon

Tuhá zima prověřuje ve Švédsku nejenom závodníky, ale i členy realizačního týmu. Trenér mužské reprezentace Michael Málek má v průběhu závodu pozici přímo u střelnice, aby ihned analyzoval chybně odstřílené položky.

„Moc necítím pravou ruku. To je ta, kterou ukazuju klukům magnetky, které rovnám do groupingu - to aby viděli, jak stříleli. Když jsem na trati, tak se trochu více navléknu. Když je mi zima, tak se člověk rozjede a snad se zpotí. Na druhou stranu, člověk se i na střelnici musí pohnout, nemůže tu být jak medvěd,“ popisuje situaci z pohledu trenérů Michael Málek, který bude v akci u stíhacího závodu můžů od 16 hodin. 

O průběhu závodu uslyšíte v pořadu s Mikrofonem za Sportem. Už o dvě hodiny dříve vyjedou do tratě biatlonistky.

Miroslav Lenc Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme