Vydrží Davidové forma do MS? ‚Šance určitě je,‘ věří Roman Dostál. Důležité bude stabilizovat výkony

Stačilo pár dní a v českém biatlonu je veseleji. Díky zlatu a stříbru Markéty Davidové z Anterselvy mají čeští reprezentanti na konci ledna víc medailí než loni před olympijskými hrami, na kterých pak stáli dvakrát na stupních vítězů.

Anterselva, Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Davidová.

Markéta Davidová. | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík | Zdroj: Český biatlon

Také letos by pochopitelně Češi rádi odjeli s nějakým tím cenným kovem z nejdůležitější akce sezony, v tomto případě březnového MS v Östersundu. Tou největší nadějí je Markéta Davidová.

Skvělá střelba, fantastický běh. Davidová vybojovala v Anterselvě stříbro v hromadném závodě

Číst článek

„Uvidíme, ráda bych tyhle výkony potvrzovala častěji. Ne abych to měla pořád jako na houpačce – nahoru a dolů,“ přála si už po vydařené oberhofské štafetě Markéta Davidová.

A skutečně, vyrovnanost výkonů 22leté biatlonistce zatím chybí. Vedle tří medailových individuálních závodů má ve statistikách této sezony taky pět výsledků mimo bodovanou čtyřicítku.

„Mistrovství světa bude něco jiného, ale šance udělat tam nějaký pěkný výsledek určitě má. Ale absolvuje hodně závodů, to je pro ni taky nová zkušenost, v juniorských kategoriích tolik závodů není. I síly budou ubývat,“ říká Radiožurnálu mistr světa z roku 2005 Roman Dostál.

Ostatně ani Gabriele Koukalové, ke které Markétu Davidovou přirovnávají, příliš nevyšlo MS v sezoně, ve kterém získala své první medaile ve Světovém poháru. V Novém Městě tehdy v elitní desítce chyběla i kvůli předchozí nemoci a něco podobného se klidně může přihodit i její následovnici.

„Jakmile závodník před nějakým vrcholem sezony lehne, je to v nabité konkurenci hrozně znát,“ uvědomuje si Dostál.

Bývalý reprezentant ale doufá, že se to nestane, a zároveň že by přední umístění mohli atakovat i další čeští biatlonisté. Na vyladění formy pro MS ve Švédsku mají ještě pět týdnů, v té době ještě stihnou dva SP v Kanadě a Spojených státech.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme