Zlato ve smíšené štafetě biatlonistů na mistrovství získala Francie, český tým vybojoval desáté místo

V Novém Městě na Moravě byl ve čtvrtek na programu závod smíšených štafet. Ten ovládla Francie před druhou Itálií a třetím Norskem. Český tým dovezla Markéta Davidová s Jonášem Marečkem do cíle na desátém místě.

Nové Město na Moravě (Aktualizováno: 19:39 15. 2. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Davidová v cíli závodu smíšených štafet dokončila na desáté příčce

Ve smíšené štafetě bude startovat Jonáš Mareček s Markétou Davidovou | Foto: Zuzana Jarolímková | Zdroj: iROZHLAS.cz

Mareček a Davidová se postarali o druhý nejlepší český výsledek v historii disciplíny na MS. Lepší byli jen Eva Puskarčíková a Ondřej Moravec při premiéře singl mixu v roce 2019. Na vítěze ve čtvrtek Češi ztratili zhruba minutu a půl.

Češi se po Marečkově zaváhání propadli až na 22. příčku s padesátisekundovým mankem na čelo. Davidová si ale vedla výborně, na svém prvním úseku dobíjela jen jednou vleže a vytáhla Česko na třináctou pozici.

To pak Mareček o jednu příčku vylepšil, i když spotřeboval celkem tři náhradní náboje. Davidové se i napodruhé střelecky zadařilo, minula jen jednou ve stoje, a propracovala se na konec první desítky.

„Byl to obrovský zážitek a zkušenost. Tuhle štafetu jsem jela jen jednou a nebylo to tak hrozné, jak jsem si myslela. Myslím, že to bylo fajn a štafeta kromě jedné položky nebyla špatná. Je to prostě masakr, někde zaváháte a pole vám ujede. Je to hrozně rychlá štafeta,“ sdělila po závodě Radiožurnálu Sport Davidová.

Světové tituly získávají jen francouzské a norské dvojice. Tentokrát se jejich souboj rozhodl na posledním úseku, kdy Ingrid Landmark Tandrevoldová běžela po střelbě ve stoje trestné kolo a připravila Johannese Thingnese Böa o šanci na dvacátý světový titul, kterým by vyrovnal rekord Oleho Einara Björndalena. Navíc se před ni dostala Italka Vitozziová, která jela ve dvojici s Tommasem Giacomelem.

Mistrovství světa v biatlonu v Novém Městě na Moravě (Žďársko):

Smíšené dvojice:

1. Fillon Maillet, Jeanmonnotová, (Fr.) 36:21,7 (0 tr. okruhů + 3 dobíjení), 2. Giacomel, Vittozziová (It.) -24,6 (0+5), 3. J. T. Bö, Tandrevoldová (Nor.) -27,4 (1+7), 4. Samuelsson, H. Öbergová (Švéd.) -1:00,9 (1+12), 5. Hartweg, Häckiová-Grossová (Švýc.) -1:01,1 (0+6), 6. Strelow, Voigtová (Něm.) -1:04,6, ...10. Mareček, Davidová (ČR) -1:33,7 (1+10).

klh, mim, Miroslav Lenc Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme