Krčmář dojel ve sprintu na 25. místě, z vítězství se v Lenzerheide radoval bezchybný Němec Doll

Čeští biatlonisté se ani ve třetím sprintu Světového poháru v sezoně do nejlepší dvacítky nevešli. Ve švýcarském Lenzerheide byl nejlepším z nich Michal Krčmář, který obsadil po dvou trestných kolech 25. místo. Zvítězil na střelnici bezchybný Němec Benedikt Doll o více než pět sekund před Norem Johannesem Thingnesem Böm. Třetí byl další Němec Philipp Nawrath.

Lenzerheide (Aktualizováno: 17:37 15. 12. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Krčmář

Michal Krčmář | Foto: Jaroslav Svoboda | Zdroj: Český biatlon

Vedle Krčmáře bodoval z Čechů ještě třicátý Jakub Štvrtecký. Mimo bodovanou čtyřicítku skončil 43. Jonáš Mareček a 75. Mikuláš Karlík. Adam Václavík nestartoval kvůli nachlazení.

Střelba mi udělala velkou radost. Na čtyři nuly jsem nepomýšlela, říká Voborníková po vydařené stíhačce

Číst článek

Po čtvrtečním sprintu žen absolvovali premiéru SP v Lenzerheide také muži. Kvůli koronaviru chyběl druhý muž průběžného pořadí Švéd Sebastian Samuelsson.

„Lepší je vidět, že člověk na to má a snažit se na tom pracovat, než kdybych dal dvě nuly a jezdil čtyřicátý. Tohle je lepší stránka sportu, takže nezbývá, než pokračovat v tom, co dělám a budu věřit, že to přijde,“ řekl Radiožurnálu Sport Krčmář.

Dvaatřicetiletý Krčmář minul hned první ránu. Stříbrný olympijský medailista ze sprintu v Pchjongčchangu 2018 se poté nevyvaroval chyby ani při střelbě vestoje a ztratil v cíli na vítězného Dolla minutu a 33 sekund. Od první desítky ho dělilo necelých pětadvacet vteřin.

První body Štvrteckého

O osm let mladší Štvrtecký začal čistou položkou vleže, vestoje ale dvakrát minul a propadl se. Přesto dosáhl na nejlepší umístění v sezoně a získal v ní první body.

„Pomohl mi rozhovor s bývalým kolegou Milanem Žemličkou, který mi dal pár rad. Známe se dlouho a Žemla mi řekl, co by mi mohlo fungovat - dělat stále stejnou práci. To jsem se snažil dodržet a bylo to daleko lepší,“ řekl po závodě Radiožurnálu Sport Štvrtecký.

Doll si připsal páté individuální vítězství a třetí ve sprintu. Vedle stoprocentní střelby se blýskl i rychlým běžeckým časem, díky němuž za sebou udržel v posledním kole Johannese Böa.

jsu, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme