Krčmář zakončil estonský sprint Světového poháru dvaadvacátý, minutu za vítězným Fillonem Mailletem

Biatlonista Michal Krčmář skončil dvaadvacátý ve sprintu Světového poháru v Otepää. Při premiéře elitního seriálu v estonském středisku si pro osmé vítězství v sezoně a třetí v řadě dojel Francouz Quentin Fillon Maillet. Mezi elitou debutoval jako poslední v pořadí závodníků juniorský mistr světa z USA Jonáš Mareček.

Otepää (Estonsko) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pětinásobný medailista ze zimních olympijských her v Pekingu Quentin Fillon Mallet

Pětinásobný medailista ze zimních olympijských her v Pekingu Quentin Fillon Mallet | Foto: Pawel Koczynski | Zdroj: Reuters

Vedle Krčmáře, který jednou mířil nepřesně, se do bodované čtyřicítky vešel i jednatřicátý Jakub Štvrtecký, který udělal dvě chyby.

Jislová si doběhla v Kontiolahti pro sedmé místo ze stíhačky, Krčmář doběhl na 21. místě

Číst článek

Juniorský mistr světa z vytrvalostního závodu Jonáš Mareček zvládl solidně první individuální start na Světovém poháru a s jedním trestným okruhem skončil na 48. místě. Adam Václavík i Mikuláš Karlík minuli shodně pět terčů a obsadili 69. a 72. místo.

„Jedna je moc. Mám (v sezoně) spoustu jedniček, což mě dělí od top výsledku,“ řekl Krčmář v České televizi. Do černého neposlal první ránu vstoje.

„Před stojkou jsem zlomil hůl, tak jsem mával na náš realizační tým a možná jsem se nestihl dostat do koncentrace,“ uvažoval Krčmář.

Dvojnásobný olympijský vítěz z Pekingu Fillon Maillet střílel přesně a zajel nejrychlejší čas. Díky tomu zvítězil o 7,2 sekundy před Norem Sturlou Holmem Laegreidem. Francouz tak má prakticky jistý malý glóbus za disciplínu a je na nejlepší cestě stát se i králem celé sezony.

V pátek mají na programu sprint ženy, v sobotu se pojedou závody s hromadným startem a v neděli soutěže v estonském středisku uzavřou smíšené štafety.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme