Biatlonistka Vítková pálí čistě, na trati je ale pomalejší

Zatímco střelba biatlonistce Veronice Vítkové jde, běžecky je to slabší. Navzdory tomu, že na závěrečném soustředění měla nejlepší běžecké časy ze všech. Pomalý běh se promítl i na umístění např. ve sprintu, kde i přes bezchybnou střelbu skončila Vítková až na 47. místě.

Pokljuka Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Veronika Vítková

Střelba Vítkové jde, běžecky je to ale horší | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

Na hotelu měla Vítková připravený narozeninový dort, hořkou příchuť způsobenou nedělním závodem jím ale těžce zaháněla. Na střelnici se dopustila jediné chyby, pomalý běh ji ale stačil jen na 40. místo.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jiří Holubec a Michal Krčmář

„Na víc to nedalo. Musí se to vysledovat. Kdybychom věděli co, tak je to jednoduché. Ona sama to neví,“ říká o Vítkové pro Radiožurnál asistent trenéra žen Jiří Holubec.

Střelba, se kterou biatlonistům radí olympijská vítězka Kateřina Emmons, problém není. Jenže na trati jakoby Vítkové chyběla šťáva. V rychlosti je ale prostor ke zlepšení i u ostatních reprezentantů.

První díl světového poháru přesto závodníci jako pohromu nehodnotí. „My jsme nikdy na těch prvních svěťácích nejezdili v top formě. V tuhle chvíli doufám, že se mi podaří zlepšit běh a udržet střelbu,“ doufá Michal Krčmář.

Možnost ke zlepšení budou mít čeští reprezentanti již ve čtvrtek v rakouském Hochfilzenu.

Olympic 🥉 medalist and 2 time 3rd in this very format last year in World Cup, @Český olympijský tým Vitkova is the first on track today in #POK18 sprint.🇨🇿

14:17 – 08. 12. 2018

1 6

David Nyč, krb Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme