Sprint biatlonistek v Ruhpoldingu ovládla Öbergová, z Češek nejlepší jednadvacátá Jislová

Biatlonistka Jessica Jislová skončila jednadvacátá a Markéta Davidová sedmadvacátá ve sprintu v německém Ruhpoldingu. Potřetí v kariéře vyhrála závod Světového poháru a poprvé v této disciplíně Švédka Elvira Öbergová.

Ruhpolding (Aktualizováno: 17:34 12. 1. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jessica Jislová

Jessica Jislová | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

Z českých reprezentantek se do nedělního stíhacího závodu spolu s Jislovou a Davidovou dostaly také devětatřicátá Lucie Charvátová a Eva Puskarčíková, jež doběhla na 56. místě. Tereza Voborníková se mezi šedesátku postupujících nevešla o dvě příčky a o necelé dvě vteřiny.

‚Nedává to smysl, pro nás je to těžké.‘ Biatlonistky běžely v Oberhofu nezvykle dlouhou štafetu

Číst článek

Jislová potvrdla dobrou střeleckou formu a trefila všech deset terčů. „Hodně mě to potěšilo, protože minulý víkend jsem se trápila a sebralo mi to optimismus. Tady mám ty tratě radši, střelba mi sedla, střelnice není lehká, stojí to hodně sil se zkoncentrovat, ale jsem ráda, že se mi to povedlo,“ sdělila své dojmy Radiožurnálu Jislová.

Davidová startovala za Jislovou a musela na jeden trestný okruh po stojce, při níž minula první ranou.

„Mrzí mě, protože vím, kde byla a byla zbytečná. Za jedna ještě asi jde, ale tady v tom středisku je to moc, zvlášť když mi to úplně neběhá,“ zhodnotila svoji střelbu pro Radiožurnál Davidová, která si 27. místem vylepšila o příčku své maximum v Chiemgau aréně, kde se ale dnes závodilo bez fanoušků.

Elvira Öbergová střílela čistě a měla nejrychlejší běžecký čas. Vyhrála s náskokem 21,6 sekundy před vedoucí ženou seriálu Norkou Marte Olsbuovou Röiselandovou.

Ve čtvrtek mají na pořadu sprint muži. V pátek pojedou ženy štafetu, muži o den později a neděle je vyhrazená pro stíhací závody obou kategorií.

jam, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme