Bratři Böeovi spolu na stupních vítězů po dvaadvacáté. ‚Užíváme si to, jako by to bylo poprvé,‘ říká Johannes

Mistrovství světa v biatlonu zatím mezi muži vládnou podle očekávání Norové. V Novém Městě na Moravě to potvrdili i ve vytrvalostním závodě, kdy si pro první dvě příčky dojeli Johannes a Tarjei Böeovi.

Od zpravodaje z místa Nové Město na Moravě Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Medailová radost bratrů Böových

Bratři Tarjei (vlevo) a Johannes Böeovi obsadili první dvě příčky ve vytrvalostním závodě | Foto: Zuzana Jarolímková | Zdroj: iROZHLAS.cz

Ve světě sportu byste momentálně těžko hledali úspěšnější bratrskou dvojici. V průběžném hodnocení Světového poháru v biatlonu jsou Johannes a Tarjei Böeovi na nejvyšších příčkách a pro světové zlato a stříbro si dojeli i v Novém Městě na Moravě.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co řekli po vytrvalostním závodě Johannes a Tarjei Böeovi

Nejprve Tarjei a několik sekund později k němu na pódium přiskočil i celkový vítěz – o pět let mladší Johannes. Na stupních pro tři nejlepší přitom spolu na mezinárodní scéně stál společně v individuálních závodech už po dvaadvacáté.

„Vážím si toho, protože nikdy nevíte, kdy to může být naposled. Myslím, že si tyhle momenty oba užíváme, jako když tomu tak bylo poprvé,“ řekl přece jen o něco šťastnější Johannes, který svého bratra porazil téměř o minutu.

„O vítězství se můžeme bohužel těžko podělit. Při závodě ze sebe dáváme všechno, a to nehledě na to, jak si ve vzájemném porovnání vedeme. Férově jsme si to spolu rozdali a brzy už budeme myslet na další výzvy. Teď jsem ale šťastný za nás oba,“ přiznal Johannes.

Přesto, že je Tarjei v drtivé většině případů až ten druhý Bö v pořadí, nevraživost vůči mladšímu bratrovi rozhodně necítí.

„Mám neustálou chuť se porovnávat. Víte, sám jsem vytrvalostní závod na světovém šampionátu vyhrál, už je to ale 13 let. Chci ale dál pokoušet hranici svých možností. Myslím, že si pořád držím mentální sílu, díky které se nechci nikdy vzdát,“ řekl Tarjei k motivaci pokračovat i v 35 letech.

„Miluju všechny ty souboje na trati. Je taky pravda, že zdaleka ne vždycky jsem v kariéře dokázal bojovat o medaile. Pokaždé jsem se ale dokázal vrátit zpět,“ vypráví starší z norských bratrů.

Na závěr ještě jednou k novému mistru ve vytrvalostním závodě, který prozradil, že za skvělými běžeckými časy obou bratrů stály tenkrát i příznivé podmínky, které si dobře pamatují z rodného městečka Stryn.

„Sníh tu byl znovu podobný tomu, který je na západním pobřeží Norska, na kterém jsme vyrůstali. Vlhko a teplo, to nám prostě sedí,“ vzpomíná mistr světa ve vytrvalostním závodě.

Johannes Bö tak vybojoval na světových šampionátech už svůj devatenáctý titul a už jen jedna zlatá medaile ho dělí od vyrovnání rekordního zápisu legendárního krajana Björndalena.

Miroslav Lenc Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme