Davidová dokončila sprint na mistrovství světa na 17. místě, závod si podmanily Francouzky

Markéta Davidová byla na 17. místě nejlepší Češkou ve sprintu na biatlonovém mistrovství světa v Novém Městě na Moravě. Druhý závod šampionátu ve Vysočina Areně si podmanily Francouzky, jež obsadily první čtyři místa: vyhrála Julia Simonová před Justine Braisazovou-Bouchetovou a Lou Jeanmonnotovou.

Nové Město na Moravě (Aktualizováno: 19:22 9. 2. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Davidová bude jednou ze čtyř českých reprezentantek, které zabojují ve sprintu na mistrovství světa v Novém Městě na Moravě

Markéta Davidová bude jednou ze čtyř českých reprezentantek, které zabojují ve sprintu na mistrovství světa v Novém Městě na Moravě | Foto: Jaroslav Svoboda | Zdroj: Český biatlon

Davidová doplatila na dvě chyby při střelbě vestoje. Na vítěznou Simonovou ztratila minutu a 41 sekund.

„Viděla jsem, že je tam hodně nul, že to bude asi závod, kde je potřeba dávat nuly. Snažila jsem se dělat, co jsem si naplánovala. Jsem ráda za tu ležku, tu nulu jsem potřebovala, ale ta stojka mě mrzí,“ okomentovala Davidová svoji střelbu pro Radiožurnálu Sport.

Dvě chyby udělaly také Tereza Voborníková, které to stačilo na 32. příčku, a osmačtyřicátá Jessica Jislová. Mezi nimi po třech trestných kolech skončila čtyřicátá Lucie Charvátová.

Se startovní pozicí nic neudělám. Na sprint se těším, je to moje oblíbená disciplína, říká Charvátová

Číst článek

Simonová navázala na své galapředstavení ze závěrečného úseku středeční smíšené štafety a znovu neminula. Zvítězila s náskokem 4,9 sekundy před nejrychlejší běžkyní dne Braisazovou-Bouchetovou, jež musela na jedno trestné kolo.

Bronzová Jeanmonnotová ztratila na vítězku necelých 41 sekund. Francouzskou nadvládu, která je v ženském sprintu nevídaná, potvrdila čtvrtým místem Sophie Chauveauová.

Mistrovství světa v biatlonu v Novém Městě na Moravě:

Ženy - sprint (7,5 km): 1. Simonová 20:07,5 (0 tr. okruhů), 2. Braisazová-Bouchetová -4,9 (1), 3. Jeanmonnotová -40,8 (1), 4. Chauveauová (všechny Fr.) -44,2 (1), 5. Bendiková (Lot.) -46,5 (1), 6. Preussová (Něm.) -1:05,3 (1), ...17. Davidová -1:41,5 (2), 32. Voborníková -2:09,9 (2), 40. Charvátová -2:26,8 (3), 48. Jislová (všechny ČR) -2:38,2 (2).

rej, mim, Miroslav Lenc, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme