‚Když jsem ho uviděl, říkal jsem si, že pěkně svítí.‘ Biatlonisty stříhá kolega Štvrtecký, nově přidal i barvy

České biatlonisty čeká na Světovém poháru v německém Ruhpoldingu štafeta. Tomáš Mikyska, Michal Krčmář, Jonáš Mareček a Vítězslav Hornig by v ní určitě rádi zazářili hlavně výkonem a výsledkem, jeden z nich ale bude zářit bez ohledu na to.

Ruhpolding Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Mikyska

Tomáš Mikyska | Foto: Jan Suchan | Zdroj: Český rozhlas

Improvizovaným salonem týmového holiče Jakuba Štvrteckého už prošli snad všichni členové mužské reprezentace, ale tentokrát není novinka na hlavě Tomáše Mikysky jeho dílem.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, proč si čeští biatlonisté během Světového poháru barví vlasy

Teď se totiž nestříhalo, nýbrž obarvovalo. Z černovlasého biatlonisty je rázem blonďák, který svítí na celý Ruhpolding.

„U stolu jsme se bavili, koho Štvrtek všeho vlastně stříhá, a pak to přešlo z ničeho nic k barvením vlasů,“ vyprávěl Tomáš Mikyska. A okomentoval i to, co nejzvláštnějšího měl na hlavě Jakub Štvrtecký.

„Jednou jsme se s Lukášem Dvořákem nabarvili na černo, ale nevšimli si, že je to trochu do modra. Vypadali jsme, jak když si to nechávají dělat staré babičky,“ usmíval se třiadvacetiletý český reprezentant.

Slovo dalo slovo, začalo hecování Tomáše Mikysky, aby se nechal obarvit, Jakub Štvrtecký slíbil, že i on si zesvětlí aspoň konečky.

„Někdo ho do toho musel dopinknout. Šli jsme do obchodu, koupili barvu a obarvili to. Když jsem ho viděl večer na pokoji, tak jsem si říkal, že pěkně svítí,“ usmívá se Mikyskův týmový parťák Vítězslav Hornig, který zůstal u své zrzavé barvy.

Hornig nechce zklamat

Společně s Michalem Krčmářem a Jonášem Marečkem teď všichni zkusí zazářit i svými výkony ve štafetě.

Aspoň tak jako minulý týden v Oberhofu, kde skončili šestí i díky tomu, že byl právě Hornig na závěrečném úseku v konkurenci velkých biatlonových hvězd třetí nejlepší.

„Nechal jsem tam maximum. Nám se ta štafeta fakt perfektně povedla, takže jsem rád, že jsem si vysloužil další šanci, tak snad nezklamu,“ dodal Hornig.

Ať už ano, nebo ne, stanice Radiožurnálu Sport nabídne ze štafety biatlonistů přímý přenos, který začne ve čtvrtek ve 14.30.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme