Ledecká vítězně. V premiérovém startu na snowboardu neměla konkurenci

Ester Ledecká zahájila olympijskou sezonu na snowboardu vítězně. Mistryně světa vyhrála v italské Carezze úvodní obří slalom Světového poháru.

Carezza (Itálie) (Aktualizováno: 14:18 14. 12. 2017) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká

Ester Ledecká | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková

Ester Ledecká zahájila olympijskou sezonu na snowboardu vítězně. Úřadující mistryně světa vyhrála v italské Carezze úvodní obří slalom Světového poháru a v seriálu vybojovala už desátou zlatou medaili. Osm z nich má právě z obřích slalomů.

Dvaadvacetiletá Češka, která úspěšně kombinuje snowboarding s alpským lyžováním a ještě v sobotu jela na lyžích superobří slalom ve Svatém Mořici, za celý den nenašla jedinou přemožitelku a na rozdíl od soupeřek nechybovala.

Od vítězné kvalifikace postupovala obhájkyně křišťálového glóbu za paralelní disciplíny vyřazovacím pavoukem, ve čtvrtfinále i v semifinále její soupeřky spadly. Suverénně zvládla také jízdu o zlato. Němka Ramona Hofmeisterová chybovala v osmé brance a v cíli finále na Ledeckou ztratila 1,42 sekundy.

V kvalifikaci překvapivě neuspěla Rakušanka Julia Dujmovitsová, která po pádu skončila už po první jízdě. Mezi šestnáctku postupujících se nevešla ani olympijská vítězka z obřího slalomu ze Soči Patrizia Kummerová ze Švýcarska.

Snowboardistky mají před sebou na úvod zimy tři závody v rychlém sledu. Z Carezzy se přesunou do Cortiny d'Ampezzo, kde se v pátek uskuteční další paralelní obří slalom a v sobotu večerní paralelní slalom.

„Jsem na to zvyklá z lyžařských závodů. U snowboardových závodů zatím nebylo pravidlem víc závodů naráz, ale mám z toho radost. Nebudeme se nudit a nebudou žádné prostoje,“ řekla Ledecká.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme