Ledecká vyhrála závod paralelního obřího slalomu v Rogle. Její soupeřka ve finále upadla

Snowboardistka Ester Ledecká vyhrála popáté v kariéře paralelní obří slalom v Rogle a získala osmnáctý triumf v závodu Světového poháru. Ve finále porazila vedoucí ženu seriálu Němku Ramonu Hofmeisterovou, které tak oplatila porážku z úterního finále slalomu v Bad Gasteinu.

Rogla (Slovinsko) (Aktualizováno: 14:47 18. 1. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká

Ester Ledecká | Zdroj: Sport Invest

Čtyřiadvacetiletá Ledecká je první závodnicí, která v jedné sezoně vyhrála závod Světového poháru na lyžích i na snowboardu. V kanadském Lake Louise totiž v prosinci slavila lyžařský triumf ve sjezdu.

Dál tak boří hranice: v Pchjongčchangu v roce 2018 se jako první stala olympijskou vítězkou na lyžích i na prkně – v Koreji senzačně ovládla sjezdařské super-G a na snowboardu vyhrála paralelní obří slalom.

Ledeckou čeká závod na oblíbeném svahu. Stále ale ještě testuje, na jakém snowboardu chce jezdit

Číst článek

Ledecká vyhrála před Hofmeisterovou už kvalifikaci a v první jízdě v modré dráze předčila Číňanku Cang Žu-sin. Ve čtvrtfinále si vybrala červené branky, od startu před Julií Zoggovou vedla a Švýcarka tři branky před cílem vyjela z trati. Pro semifinále se česká reprezentantka vrátila do modré dráhy a porazila Rusku Natalju Sobolevovou.

Ve finále byla Ledecká podobně jako v Bad Gasteinu po startu pomalejší, na prvním mezičasu na Hofmeisterovou ztrácela 12 setin. Náskok se zvětšoval, ale v polovině trati udělala Němka chybu a spadla. Ledecká si tak snadno dojela pro výhru.

„Všechny holky jsou výborné, musela jsem do toho šlapat a jsem z výsledku šťastná,“ řekla v televizním rozhovoru.

Slovinské středisko Rogla je pro Ledeckou místem zaslíbeným. Všech pět startů v paralelním obřím slalomu tam proměnila ve vítězství. V Savinjském regionu vyhrála už v letech 2014, 2016, 2017 a 2018.

„Tenhle kopec miluju, je můj nejoblíbenější. Je tady vždy skvělá atmosféra a vše výborně připravené,“ řekla Ledecká.

Příští týden se vrátí na lyže. V bulharském Bansku pojede ve Světovém poháru dva sjezdy. V této disciplíně je průběžně druhá a bojuje o malý křišťálový glóbus.

SP v alpském snowboardingu v Rogle (Slovinsko) - paralelní obří slalom:
Muži: 1. Coratti, 2. Fischnaller (oba It.), 3. Wild (Rus.), ...v kvalifikaci 57. Počinek, 59. Brůžek (oba ČR).

Průběžné pořadí SP (po 6 z 13 závodů): 1. Fischnaller 4110, 2. Bormolini 2228, 3. Bagozza (oba It.) 2130, ...70. Brůžek 13,4, 71. Počinek 13,1.

Ženy: 1. Ledecká (ČR), 2. Hofmeisterová (Něm.), 3. Sobolevová (Rus.), ...v kvalifikaci 42. Maděrová (ČR).

Průběžné pořadí SP (po 6 z 13 závodů): 1. Hofmeisterová 5160, 2. Zoggová 3000, 3. Jennyová (obě Švýc.) 2920, ...7. Ledecká 1800, 47. Maděrová 39,9.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme