Samková má bronz z mistrovství světa, k medaili jí pomohl i nešťastný pád soupeřky

Snowboardcrossařka Eva Samková si na mistrovství světa dojela pro bronzovou medaili. Po předloňském titulu jí letos ve finále ve švédském Idre Fjäll pomohl i pád soupeřky Belle Brockhoffové z Austrálie a česká závodnice tak mohla slavit třetí místo. Druhá skončila Italka Michela Moioliová a z titulu se raduje Britka Charlotte Bankesová.

Idre Fjäll (Švédsko) (Aktualizováno: 18:18 11. 2. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Olympijská vítězka ze Soči 2014 Samková bez problémů postoupila pavoukem do finále a v něm se po startu ujala vedení. Pak ale její soupeřky nabraly větší rychlost a sedmadvacetiletá Češka se propadla až na čtvrtou příčku.

#IdreFjäll2021 FIS Snowboard Cross World Championships
Women SBX
🥇 Charlotte Banks 🇬🇧
🥈 Michela Moioli 🇮🇹
🥉 Eva Samková 🇨🇿
@fissnowboard

16:10 – 11. 02. 2021

1 1

Jenže nedaleko před cílem upadla Brockhoffová a uvolnila Samkové cestu k medaili. Světová obhajoba české reprezentantky dopadla stejně jako ta olympijská, po zlatu následoval bronz.

Osmifinále bylo konečnou pro všechny tři české muže, kteří se dostali z kvalifikace do vyřazovacích bojů. Nejlépe si vedl Jan Kubičík, jenž obsadil ve své jízdě třetí místo. Radek Houser a Jakub Žerava byli čtvrtí.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme