Mrázek v NHL pomohl k výhře Chicaga nad Seattlem. V závěru zápasu uspěl i při oslabení tři proti pěti

Petr Mrázek přispěl v NHL hokejistům Chicaga 33 zákroky k výhře 4:3 nad Seattlem. Vítek Vaněček byl ve 34. minutě střídán po čtyřech gólech z osmnácti střel. New Jersey po změně brankářů otočilo ve třetí třetině zápas s New Yorkem Islanders z 2:4 na konečných 5:4. V deseti zápasech úterního programu bodoval z českých hráčů jen Filip Hronek, který pomohl Vancouveru asistencí k vítězství 3:1 nad Anaheimem.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český brankář Petr Mrázek hrající v NHL za Chicago Blackhawks

Český brankář Petr Mrázek hrající v NHL za Chicago Blackhawks | Foto: Kamil Krzaczynski | Zdroj: Reuters

Mrázek nedochytal ve svém posledním startu utkání v Columbusu, kde za necelých 33 minut inkasoval pětkrát z 18 střel. Český gólman se z nepříjemné situace oklepal a týmu pomohl v závěru při 63 sekund dlouhém oslabení tří proti pěti udržet vedení 4:3.

Chicago vedlo v jedenácté minutě 2:0 po trefách Borise Tkachouka a Jasona Dickinsona. Seattle ještě v úvodní třetině vyrovnal, prosadili se Matty Beniers a v oslabení Alex Wennberg, který obelstil Mrázka a zakončil průnik do prázdné branky.

Domácím vrátili ve druhé třetině dvougólový náskok Tyler Johnson a MacKenzie Entwistle. Ve 47. minutě už jen zdramatizoval zápas Tye Kartye střelou z levého kruhu.

Vaněček přepustil své místo v brance podruhé za necelé tři týdny. Poprvé inkasoval už v čase 5:16, kdy využil Bo Horvat přesilovou hru precizní střelou z pravého kruhu.

New Jersey otočilo na 2:1, ale Islanders v rozmezí 29. až 34. minuty třikrát udeřili a vyhnali českého gólmana na střídačku. Vaněčka překonal nejdříve z úniku Mathew Barzal. Poté se zblízka prosadili Cal Clutterbuck a Jean-Gabriel Pageau.

New Jersey ale patřila závěrečná třetina. Dvoubrankovou ztrátu smazali Jack Hughes a Nico Hischier. Prodloužení odmítl 23 sekund před třetí sirénou Curtis Lazar. V dresu vítězů vyšel Ondřej Palát naprázdno, navíc si připsal dva záporné body do statistiky +/-.

Hronek je v soutěži mezi obránci třetí v počtu přihrávek a 21. asistencí si připsal u první branky zápasu, když jeho střelu dorazil Brock Boeser. Anaheim vyrovnal z přesilové hry, kterou využil Ryan Strome. Utkání rozhodl po 32 sekundách třetí třetiny Elias Pettersson a Boeser v závěru zpečetil výhru Vancouveru.

VÝSLEDKY NHL:

Toronto - Florida 2:1, New Jersey - NY Islanders 5:4, Philadelphia - Carolina 1:4, Nashville - Pittsburgh 3:2, Minnesota - St. Louis 3:1, Winnipeg - Dallas 0:2, Chicago - Seattle 4:3, Edmonton - Vegas 5:4, Arizona - Tampa Bay 3:1, Vancouver - Anaheim 3:1

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme