Biatlonisté zaznamenali ve štafetě nejhorší výsledek sezony, po dvou trestných kolech dojeli na 15. místě

Čeští biatlonisté v sestavě Michal Krčmář, Jakub Štvrtecký, Vítězslav Hornig, Adam Václavík skončili patnáctí ve štafetě na Světovém poháru v Ruhpoldingu a zaznamenali nejhorší výsledek v sezoně.

Aktualizujeme Ruhpolding (Německo) (Aktualizováno: 16:54 13. 1. 2023) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Krčmář

Michal Krčmář | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

Tým trenéra Michaela Málka neudržel druhé místo z prvního úseku, musel desetkrát dobíjet a po dvou trestných kolech finišmana Václavíka skončil téměř čtyři minuty za nejlepšími. Nepodařilo se mu navázat na páté místo z Kontiolahti a osmou příčku z Hochfilzenu.

Jislová zastřílela ve vytrvalostním závodě čistě a dojela na 14. místě, Davidová chybovala

Číst článek

Také třetí štafetu v sezoně vyhráli Norové, které nesrazilo ani trestné kolo Sturly Holma Laegreida v úvodní části. Obhájci malého křišťálového glóbu zvítězili o dvacet sekund před domácími Němci. Třetí byli se ztrátou 55,6 sekundy Francouzi.

„Prostě ve stoje jsem vyhořel. Jsem ve fázi, kdy mám blok. Nevím, jak z toho ven. Když jsem byl na střeleckém trenažeru, tak není sebemenší problém, ale hlava mě nepustí. Bojuji sám se sebou a musím ten strach porazit,“ řekl zklamaný Adam Václavík Radiožurnálu Sport.

Štafetu rozjel netradičně Krčmář. Nejzkušenější český závodník v poli dobíjel jen jednou při střelbě vestoje a předal druhý se ztrátou 9,9 sekundy na Francouze.

Štvrteckému úsek nevyšel. Kvůli třem opravám na první ležce se propadl ze třetího místa na dvanácté a bezchybný nebyl ani na stojce, kde dobíjel dvakrát. Češi vbíhali do druhé poloviny závodu třináctí se ztrátou minuty a 18 sekund.

Štafetě nepolepšil ani Hornig, který sice dobíjel jen jednou, kvůli pomalejšímu běhu ale klesl o další příčku. Finišman Václavík sice díky čisté střelbě vleže poskočil na desáté místo, po závěrečné položce vestoje ale musel na dvě trestná kola a dojel patnáctý za Bulharskem.

Program v Ruhpoldingu bude pokračovat v sobotu štafetou žen. V neděli se v německém středisku uskuteční závody s hromadným startem.

SP v biatlonu v Ruhpoldingu (Německo):
Muži - štafeta (4x7,5 km): 1. Norsko (Laegreid, T. Bö, Christiansen, J.T. Bö) 1:10:51,4 (1 tr. okruh + 7 dobíjení), 2. Německo (Zobel, Kühn, Doll, Rees) -20,1 (0+4), 3. Francie (Perrot, Fillon Maillet, Guigonnat, Fabien Claude) -55,6 (1+7), 4. Švédsko -1:49,3 (1+15), 5. Itálie -1:56,8 (0+10), 6. Ukrajina (0+7) -2:06,8, ...15. Česko (Krčmář, Štvrtecký, Hornig, Václavík) -3:53,3 (2+10).

Miroslav Lenc Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme