Další osobní rekord stačil rychlobruslařce Zdráhalové na 15. místo. Patnáctistovku ovládla Wüstová

Rychlobruslařka Nikola Zdráhalová si vylepšila na mistrovství světa v Salt Lake City osobní rekord na 1500 metrů a obsadila 15. místo. Pátý titul na této distanci vybojovala favorizovaná Ireen Wüstová z Nizozemska.

Salt Lake City Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nikola Zdráhalová

Nikola Zdráhalová | Foto: Jan Malý | Zdroj: ČOV

Martina Sáblíková se po zisku zlata na trojce a stříbra na pětce rozhodla nestartovat. Po dohodě s trenérem Petrem Novákem se odhlásila a šetří síly na závěr sezony. Čeká ji ještě MS ve víceboji v Hamaru a finále Světového poháru v Heerenveenu.

Jela jsem asi nejrychleji v životě. Víc jsem udělat nemohla, řekla Sáblíková po stříbru na 5000 metrech

Číst článek

Bilanci Sáblíkové 21 zlatých medailí z MS na jednotlivých tratích i ve víceboji se dnes na jediný titul přiblížila nizozemská rivalka Wüstová. Patnáctistovku vyhrála o 21 setin před ruskou dvojicí Jevgenija Lalenkovová, Jelizaveta Kazelinová.

Zdráhalová si na olympijském oválu v Salt Lake City posunula osobní maximum na 1:54,241 minuty. Rekord si zajela už v závodu na 500 metrů, na níž jí čas 38,758 sekundy stačil na 23. místo.

Mistrovství světa v rychlobruslení na jednotlivých tratích v Salt Lake City (USA):
Ženy:
1500 m: 1. Wüstová (Niz.) 1:50,925, 2. Lalenkovová 1:51,137, 3. Kazelinová (obě Rus.) 1:51,418, ...15. Zdráhalová (ČR) 1:54,241.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme