Koudelka byl v Rašnově osmnáctý. Vyhrál lídr Světového poháru Kraft

Také ve druhém závodě Světového poháru skokanů na lyžích v rumunském Rašnově bodoval z Čechů pouze Roman Koudelka, který obsadil 18. místo. Vyhrál Stefan Kraft z Rakouska a upevnil si vedení v průběžném pořadí seriálu.

Rašnov (Rumunsko) (Aktualizováno: 16:44 22. 2. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stefan Kraft

Stefan Kraft | Zdroj: Reuters

Koudelka jako jediný z českých reprezentantů zvládl první kolo. Čestmír Kožíšek, Viktor Polášek a Vojtěch Štursa se stejně jako v pátek, kdy transylvánské středisko hostilo Světový pohár skokanů úplně poprvé, do nejlepší třicítky nevešli. Koudelka předvedl dva vyrovnané skoky dlouhé 94,5 a 94 metrů a oproti pátečnímu závodu si polepšil o devět míst.

Skokan na lyžích Koudelka jako jediný z Čechů bodoval v Rašnově, výhru slaví Němec Geiger

Číst článek

Koudelka přiznal, že po pádu v předchozím dějišti Kulmu se ještě v Rumunsku necítil úplně uvolněný, hlavně v prvním závodě.

„Páteční skoky nebyly po technické stránce dobré. Dnešní závod už byl technicky v pořádku. A i když ani jeden skok nebyl naprosto ideální, tak závod hodnotím pozitivně,“ řekl Koudelka, jemuž v hodnocení Světového poháru patří se ziskem 219 bodů 24. příčka.

„Určitě jsme přijeli jako tým pro lepší výsledky, ale třeba Roman nebyl po pádu v Kulmu ještě zcela stoprocentní. V pátek měl tedy trochu problém v nájezdovém postavení, což jsme dnes vylepšili. Výkon byl dobrý,“ konstatoval reprezentační trenér Antonín Hájek.

Kraft si díky skokům 103 a 97,5 metru připsal dvacáté vítězství ve Světovém poháru a počtvrté za sebou skončil na stupních vítězů. V pátek byl v Rašnově třetí a stejnou bilanci jako v Rumunsku zaznamenal i před tím na domácích závodech v Kulmu. V průběžném pořadí seriálu má Kraft náskok 118 bodů před druhým Karlem Geigerem z Německa.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme