Páté vítězství z pěti závodů. Ledecká ovládla paralelní obří slalom i v Bansku

Snowboardistka Ester Ledecká vyhrála pátý z pěti závodů paralelního obřího slalomu, do kterých letos nastoupila. V bulharském Bansku vládla už v kvalifikaci a ve finále porazila Němku Selinu Jörgovou.

Bansko/Bulharsko (Aktualizováno: 16:03 26. 1. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká

Ester Ledecká | Zdroj: Sport Invest

Do posledního závodu paralelního obřího slalomu ve slovinské Rogle nenastoupila, po návratu do kolotoče Světového poháru Ester Ledecká dál vládne. V bulharském Bansku vyhrála pátý závod z pěti, do kterých v disciplíně nastoupila.

Dvaadvacetiletá sněžná obojživelnice vládla už v kvalifikaci, kolem poledne pak bez zaváhání zvládla všechny čtyři vyřazovací jízdy, zatímco její soupeřky souboje nedokončily.

„Byl to skvělý závod, jsem moc ráda, že jsem tu mohla být, protože ten kopec je hrozně fajn. Byla tady fakt hodně velká tribuna, která byla úplně napěchovaná fanoušky, takže atmosféra byla taky výborná,“ řekla Ledecká po závodě.

V osmifinále si ještě Ledecká vybrala modrou dráhu a vyřadila Švýcarsku Stefanii Müllerovou. Pak už si suverénka seriálu vybírala rychlejší červenou. Ve čtvrtfinále si poradila s další Švýcarkou Ladinu Jennyovou, v semifinále pak nedokončila jízdu Němka Ramona Hofmeisterová, přestože vedla.

Ostré bylo až finále a souboj se Selinou Jörgovou. Napínavou jízdu vyhrála Ester Ledecká o 62 setin sekundy a zvítězila i při pátém startu. Další paralelní obří slalom ji v Bansku čeká zítra.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme