Věřím, že to závodníci dokážou otočit, hodnotí výkonnost reprezentantů šéf českého biatlonu Hamza

Čeští biatlonisté za sebou mají poslední podnik Světového poháru před blížícím se mistrovstvím světa, které začne už za 16 dní v Novém městě na Moravě. A ani v Anterselvě Češi nezářili – s výjimkou šestého místa ve smíšené štafetě se nikdo ani jednou nepodíval do nejlepší desítky. Průměrné výkony vnímá i prezident biatlonového svazu Jiří Hamza.

Nové město na Moravě Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Hamza

Jiří Hamza | Zdroj: Profimedia

Už za 16 dní začne v Novém městě na Moravě mistrovství světa v biatlonu. České reprezentaci se ale v této sezoně zatím vůbec nedaří – v elitní dvacítce Světového poháru není ani jeden z Čechů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co říká šéf českého biatlonu Jiří Hamza na aktuální výkony našich reprezentantů

„Myslel jsem si, že v této fázi budeme malinko dál. Letos nám to zatím sportovně moc nejde, tak uvidíme. Ještě máme tři týdny, tak věřím, že to závodníci dokážou otočit,“ doufá Hamza.

Víru v lepší výsledky českých biatlonistů dává Jiřímu Hamzovi i to, že podle něj jde prostě o nepovedenou sezonu. Talent ale reprezentaci nechybí.

„Máme mimořádně silnou mladou generaci, která ještě nedokázala dorazit přechod mezi juniorskou a seniorskou kategorií. Jonáš Mareček, Terka Voborníková, Tomáš Mikyska, Markéta Davidová je taky pořád ještě mladá. Věřím, že nám do budoucna budou dělat velkou radost, i když jsme si mysleli, že už to bude teď,“ předpovídá šéf českého biatlonu.

Aby skutečně přišel posun v českých výkonech už na světovém šampionátu, tak teď biatlonisté musí pořádně potrénovat. Jiří Hamza také v rozhovoru pro Radiožurnál Sport nastínil, na co se v posledních 16 dnech před startem mistrovství Češi zaměří.

Závod s hromadným startem českým biatlonistkám nevyšel, vyhrála Simonová. Mezi muži vládli Norové

Číst článek

„Musíme se dotrénovat jak fyzicky, tak se dostat do psychické pohody. Biatlon je hodně i o psychice a musíme na tom zapracovat. V sobotu bylo ve štafetě vidět, že můžeme jezdit s těmi nejlepšími. Byli jsme malý kousek od medailového umístění, ale nepodařilo se nám to dotáhnout do konce. V neděli nevyšla holkám střelba, měli jsme skoro nejhorší střelbu ze všech,“ připomněl šéf českého biatlonu víkendové výsledky ze Světového poháru v Anterselvě – smíšená štafeta byla v sobotu šestá, ale v neděli v hromadném závodě dojela Tereza Voborníková poslední, když se z dvaceti střel devětkrát netrefila do terče.

Dvaadvacátá Markéta Davidová minula šestkrát. Jiří Hamza v posledních dnech ale neřeší jen české výkony, jako prezident organizačního výboru se totiž soustředí hlavně na přípravu světového šampionátu.

„Celý tým jede na plné obrátky a myslím, že budeme připraveni. Nejvíc vyhlížíme předpověď počasí, aby bylo přes noc pod nulou, aby neměli problémy s parkovacími plochami. O víkendech se čekají extrémní návštěvy a k tomu potřebujeme parkování na loukách,“ říká prezident českého biatlonového svazu Jiří Hamza 16 dní před začátkem mistrovství světa.

Petr Tomášek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme