Tátovy písničky připomínají lyžařce a snowboardistce Ledecké, že se blíží Vánoce

Sama patří k nejlepším na světě, ale hity jejího táty si zpíváte možná i vy. Ano, myslíme lyžařku a snowboardistku Ester Ledeckou a jejího otce, skladatele a zpěváka Janka Ledeckého. A právě tátovy písničky znamenají pro 21letou závodnici to, že Vánoce už jsou nadosah.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká je vedoucí ženou snowboardového Světového poháru v alpských disciplínách

Ester Ledecká je vedoucí ženou snowboardového Světového poháru v alpských disciplínách | Zdroj: ČTK

Někdo tátu neposlouchá, někdo ano a někdo úplně jinak. A hlavně před Vánocemi a během nich. Nemyslím teď Hugha Granta jako rozmařilého muže z filmu Jak na věc, jeho otec složil vánoční hit a on žil z tantiém. Ester Ledecká slýchává písničky táty Janka až těsně před svátky, nebo během nich.

„Jsem ráda, když mi ho zahrají, ale do té doby ho neslyším, protože jsem v cizině. Teď jsem se rozhodla, že si ho stáhnu a budu ho poslouchat, protože mi to líp naladí vánoční atmosféru, nic mi to nenahradí.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Janek Ledecký je autorem známých vánočních písní, ale také otcem úspěšné lyžařky a snowboardistky Ester

Janek Ledecký má celé vánoční album, které je jen o rok mladší, než jeho dcera Ester. A zatímco hraje a ona závodí, její kamarád na koncertu zimního turné v Přelouči byl i za sportovního novináře.

„Hlásil mu výsledek na stage a Janek vždycky říkal publiku: Joo postoupila do další jízdy. Potom tam mám krátké video, kde říká: No tak máme zlato. A všichni začali tleskat, takže to bylo hrozně milé. Když jsem to viděla, tak jsem byla strašně šťastná, že to takhle prožívá,“ vypráví Ledecká.

A ano táta Janek prý sliby plní nejen o Vánocích. Tradice dodržují, hlavně co se jídla týká, pantoflem Ester nehází a jablko krájí do hvězdičky celý rok. A jaké dárky si 21letá závodnice přeje od Ježíška?

„Ono se vždycky říkalo, že jsou blbé takové ty měkké. Měkkouši to bylo vždycky nějaké oblečení, a to děti nemají moc rádi, já mám radši hračky. Letos jsem si napsala ježíškovi o boxovací pytel, tak jsem zvědavá, jestli se pochlapí,“ říká lyžařka a snowboardistka, kterou baví i kickbox.

Sama si vedla seznam dárků pro blízké, leč kvůli neustálému sportování je dává dohromady obvykle na Štědrý den.

„Začnu shánět dárky, které tam nejsou, takže vezmu to, co mi přijde pod ruku. Zabalím to, strčím pod stromek a hned se to zase vybaluje. Všichni na mě čekají na oběd a sváteční večeři, já jsem úplně uhoněná, splavená a dvacátého pátého zase odjíždím někam na sníh a jsem ráda, že si odpočinu na tréninku,“ popisuje své Vánoce Ester Ledecká.

Tomáš Kohout Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme