Karlovarský filmový festival letos ‚švihá bičem‘. Cenu převezme herečka Daniela Kolářová

Karlovarský filmový festival ocení herečku Danielu Kolářovou. Cenu v podobě křišťálového glóbu převezme na slavnostním zakončení od prezidenta přehlídky Jiřího Bartošky. Podle Bartošky si ocenění zaslouží za výjimečné výkony nejen ve filmech a seriálech. První část programu 57. ročníku představili pořadatelé v úterý.

Praha/Karlovy Vary Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Odhalení plakátu na tiskové konferenci k 57 ročníku MFFKV

Odhalení plakátu na tiskové konferenci k 57 ročníku MFFKV | Foto: René Volfík | Zdroj: iROZHLAS.cz

Na samotě u lesa, Léto s kovbojem nebo Vratné lahve. To jsou některé ze snímků, ve kterých si zahrála Daniela Kolářová. Ta debutovala před kamerou už na konci šedesátých let. Festivalovým divákům oceněnou herečku připomenou v komedii Kulový blesk. Cenu prezidenta převezme na slavnostním zakončení filmového festivalu. 

Zarazilo nás, jak moc je festival neekologický. Třídit odpad je to nejmenší, říká autorka otevřeného dopisu

Číst článek

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary v tiskové zprávě uvádí, že letos připomene tvorbu japonského režiséra Jasuza Masumury. Nabídne divákům jedenáct jeho snímků, například Zpověď manželky (1961) nebo Tetování (1966). Masumura proslul sebevědomým bořením hranic mezi uměním a komercí. 

57. ročník karlovarského filmového festivalu také představí kolekci íránských filmů z posledních čtyř let. Dokumentují výbušnou kreativitu navzdory komplikovaným životním i tvůrčím podmínkám autorů. Do kolekce festival zařadil filmy Bez konce, Trnovník, Zapata a další.

Mezinárodní karlovarská přehlídka bude promítat v premiéře digitálně restaurovaný snímek režiséra Evalda Schorma s názvem Každý den odvahu. Film patří k zásadním titulům československé nové vlny.

Letošní vizuál k festivalu je minimalistický, složený ze čtyř barevných čar. Připravilo ho Studio Najbrt. Přehlídka začne 30. června a potrvá do 8. července.

Martin Hrnčíř, ale Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme