Na koncertu Taylor Swift zemřela fanynka. V Brazílii panují horka, organizátoři ale nedovolili vlastní vodu

Na pátečním koncertu světoznámé zpěvačky Taylor Swift v Riu de Janeiru zemřela třiadvacetiletá fanynka. Fanoušci ihned začali spekulovat o příčině její náhlé smrti, někteří z nich viní extrémní horka. Návštěvníci koncertu si totiž stěžovali, že navzdory vysokým teplotám jim organizátoři zakázali si vzít na stadion vlastní vodu. Příčinu smrti mladé dívky úřady zatím neoznámily. Zpěvačka kvůli počasí v Brazílii odložila svůj sobotní koncert.

Rio de Janeiro Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Při čekání na koncert se udělalo špatně několika fanouškům

Při čekání na koncert se udělalo špatně několika fanouškům | Foto: Pilar Olivares | Zdroj: Reuters

Ana Clara Benevides Machado podle agentury AP do Ria přiletěla ze středozápadní části Brazílie. Členové její rodiny řekli serveru G1, že Ana vytvořila také skupinu na Whatsappu, kam posílala fotky a videa prakticky z každého momentu své cesty. Za lístek podle slov její kamarádky utratila Ana hodně peněz, ale vidět zpěvačku byl její sen, který si chtěla splnit. 

Taylor Swift otřásla Seattlem. Koncert zpěvačky vyvolal seismickou aktivitu o síle malého zemětřesení

Číst článek

Stejně jako tisíce dalších čekala Ana před stadionem v Riu de Janeiru několik hodin na přímém slunci. Někteří s sebou měli deštníky a snažili se schovat do stínu, jiní takovou možnost neměli. 

Fanynce se podle serveru G1 mělo udělat špatně hned ze začátku koncertu a při druhé písni omdlela. Její přátelé ji následně dostali ke stanovišti zdravotníků, kteří dívce poskytli první pomoc a následně ji převezli do nemocnice. Tam ale Ana po hodině zemřela. Brazilská média spekulují o tom, že příčinou její smrti byla zástava srdce. 

V Brazílii poslední dobou panují extrémní horka, teploty v pátek dosahovaly až 39 stupňů. Vzduch v Riu je ale velmi vlhký, pocitová teplota tak podle AP byla až 59 stupňů. 

Brazílii zasáhla extrémní vlna horka, pocitová teplota dosahuje až 59 stupňů | Foto: Pilar Olivares | Zdroj: Reuters

Sama Taylor Swift fanouškům během koncertu házela z pódia vlastní vodu. Na svůj instagram později napsala, že je zprávou o smrti Any zdrcená. „Mám jen velmi málo informací, kromě skutečnosti, že byla tak neuvěřitelně krásná a příliš mladá,“ uvedla. Svůj sobotní koncert kvůli bezpečnosti fanoušků i svého týmu posunula. 

Reakce úřadů

Na tragédii na stadionu reagují i brazilské úřady. Starosta Ria Eduardo Paes na síti X napsal, že „ztráta života mladé ženy je nepřijatelná“ a požadoval více záchranářů a sanitek na dalších podobných akcích. 

Brazilský ministr spravedlnosti Flávio Dino zase v sobotu uvedl, že v zemi jsou s okamžitou platností na podobných akcích povoleny „láhve na vodu pro osobní potřebu“ a pořadatelé musí návštěvníkům poskytovat bezplatnou a snadno dostupnou pitnou vodu. 

Fanynky se chrání před sluncem dekou, když stojí ve frontě před stadionem | Foto: Pilar Olivares | Zdroj: Reuters

mst Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme