Gumáci po třiceti letech v televizi končí. Francouzská satira si vzala na paškál i Václava Klause

Francouzští Gumáci skončili. Televize Canal Plus odvysílala poslední díl pořadu Les Guignols de l'info. Karikatury politiků, sportovců a celebrit se rozloučily po třiceti letech. Mezi gumáky se objevili například papež Jan Pavel II. nebo francouzský exprezident Jacques Chirac.

Paříž Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Právě Chirac zpívá i v písničce, kterou se Gumáci rozloučili s diváky. Za třicet let se v pořadu vystřídaly stovky gumových politiků, sportovců a dalších celebrit.

Byl mezi nimi i bývalý český prezident Václav Klaus, jehož gumová karikatura do pořadu pronikla během českého předsednictví Evropské unie.

Francouzský pořad byl nejoblíbenější v 90. letech. Každý večer se na něj tehdy dívaly až tři miliony Francouzů. Poslední roky ale sledovanost vytrvale klesala.

Snížil se i rozpočet na výrobu jednotlivých dílů a většina původních autorů byla propuštěna.

Martin Balucha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme