Banksy se nepřímo přihlásil k další nástěnné malbě. Umělec ‚domaloval‘ listí okleštěnému stromu

Britský streetartový umělec Banksy se nepřímo přihlásil k další nástěnné malbě. Dílo na zdi domu na severu Londýna, znázorňující listoví stromu, vyvolávalo od víkendu spekulace. Fotografie místa malby se v pondělí objevila na Banksyho účtu na sociální síti Instagram, což je způsob, jímž se tento umělec se záhadnou identitou často hlásí k autorství svých výtvorů.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lidé si prohlížejí novou nástěnnou malbu britského umělce Banksyho na zdi v severním Londýně

Lidé si prohlížejí novou nástěnnou malbu britského umělce Banksyho na zdi v severním Londýně | Foto: Toby Melville | Zdroj: Reuters

Banksy na Instragramu umístil fotografii stromu a bílé zdi ještě bez malby, která znázorňuje zelenou korunu stromu, a několik dalších fotografií už s malbou.

Při pohledu z odstupu a náležitého úhlu působí namalované listí dojmem, že patří k holému, silně okleštěnému stromu před domem. Pod korunou stojí ženská postava v typicky banksyovském stylu se zahradnickým postřikovačem v rukou.

Podle BBC moderátor a expert na slavného, ale záhadného umělce James Peak vyjádřil přesvědčení, že jde o Banksyho dílo.

Všiml si přitom, že použitá zelená je podobná té, kterou samospráva příslušné čtvrti Islington používá k označování ulic.

Bývalý šéf britských labouristů Jeremy Corbyn, který je v parlamentu právě za obvod Islington, na síti X napsal, že jde o úžasné umělecké dílo ukazující, že existuje naděje pro všudypřítomný přirozený svět.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme