Semenyaová po návratu na osmistovku ovládla mítink ve Stanfordu

Caster Semenyaová vyhrála na Diamantové lize v americkém Stanfordu běh na 800 metrů. Jihoafrická atletka hladce zvítězila v čase 1:55,70, druhá Američanka Ajee Wilsonová na ni ztratila více než dvě a půl sekundy.

Stanford Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Caster Semenyaová

Caster Semenyaová | Foto: Arnd Wiegmann | Zdroj: Reuters

Semenyaová se mohla na osmistovku vrátit díky tomu, že švýcarský soud pozastavil platnost kontroverzního pravidla mezinárodní atletické federace IAAF o povinné hormonální léčbě pro závodnice s vyšší hladinou testosteronu. Osmadvacetiletá Jihoafričanka absolvovala jediný předchozí letošní start v Diamantové lize na začátku května v Dauhá pár dní před zavedením tohoto pravidla. Vyhrála tam v čase 1:54,98.

Kontroverzní Semenyaová poběží ve Stanfordu závod na 800 metrů, bude útočit na rekord Kratochvílové

Číst článek

Ve Stanfordu se Semenyaová nejdříve přihlásila na 3000 metrů, ale po umožnění startu na osmistovce požádala o přesun na svou hlavní trať. Dvojnásobná olympijská vítězka závod jasně ovládla, ale k letitému světovému rekordu Jarmily Kratochvílové 1:53,28 se nepřiblížila.

Francouzskému tyčkaři Renaudu Lavilleniemu se vstup do Diamantové ligy nepovedl. Sedminásobný vítěz prestižního seriálu a světový rekordman zahájil po zranění sezonu až před dvěma týdny, ve Stanfordu skočil 546 cm a obsadil poslední místo.

V běhu na 400 metrů překážek se suverénní vítěz Rai Benjamin dostal časem 47,16 do čela letošních světových tabulek. Tam se propracovala i Beatrice Chepkoechová, která letos jako první zaběhla 3000 metrů překážek pod devět minut.

Třetí letošní závod Diamantové ligy absolvuje ve Stanfordu koulař Tomáš Staněk, jeho soutěž začala ve 23:00 SELČ.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme