Olymp se dohodl s atletickým svazem, do haly pustí reprezentanty připravující se na mistrovství Evropy

Devět atletů resortního centra Victoria včetně úřadujícího halového mistra Evropy Tomáše Staňka a čtyřicítka atletů pražské Dukly nově získala přístup do haly Olympu ve Stromovce. Mohou se tam připravovat na halové mistrovství Evropy, které se uskuteční začátkem března v Istanbulu. Dohodu o přípravě vybraných reprezentantů uzavřel s resortním centrem ministerstva vnitra Český atletický svaz, do jednání se zapojila i Národní sportovní agentura.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V atletické hale Otakara Jandery nyní může trénovat 40 atletů Dukly a 9 členů USK Praha

V atletické hale Otakara Jandery nyní může trénovat 40 atletů Dukly a 9 členů USK Praha | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: ČTK

Jednání v areálu Centra sportu ministerstva vnitra v pražské Stromovce nakonec přineslo dočasné řešení, kterým je umožnění vstupu do haly těm reprezentantům, kteří se chystají na vrchol zimní sezóny, tedy halové mistrovství Evropy v Istanbulu na začátku března.

Sportovci vyjadřují podporu odvolanému řediteli Olympu Beranovi, atletka Mäki organizuje petici

Číst článek

Vedle závodníků Olympu se tedy v hale může připravovat zhruba čtyřicítka atletů Dukly Praha a devět reprezentantů hájících barvy USK Praha. 

Konkrétně jde o koulaře Tomáše Staňka a jeho sparingpartnery bratry Forejtovy, běžkyně Ladu Vondrovou, Terezu Petržilkovou a Martinu Hoffmanovou a vícebojaře Adama Sebastiana Helceleta, Dorotu Skřivanovou a Jiřího Sýkoru.

Dohoda je platná od úterý, ve středu ráno již atleti zahájí přípravu.

Zároveň se účastníci jednání dohodli na podělení nákladů na provoz haly, finančně bude přispívat Český atletický svaz.

„Měli jme návrh od šéftrenéra Pavla Sluky. Na devíti jménech jsme se dohodli, u toho desátého to budeme řešit jinou cestou. Český atletický svaz pro tuto chvíli převzal finanční závazky, abychom to neprodlužovali,“ uvedl předseda ČAS Libor Varhaník.

Srdcař, férovej chlap. Nedává to logiku, kritizuje odvolání šéfa Olympu bývalý biatlonista Šlesingr

Číst článek

Cílem je spolupráce resortních center

Dohoda je však platná jen pro aktuální halovou sezonu, jak bude spolupráce probíhat dál, zatím není zcela jasné. Předseda Národní sportovní agentury Ondřej Šebek zdůraznil, že věnuje zvýšenou pozornost financování a podpoře resortních sportovních center. 

„Na jaře musíme upravit principy fungování resortních center. Budu se snažit, aby vznikla písemná dohoda. Aby sportovci mohli vyžívat maximum benefitů, která ta centra nabízejí, při respektování pravidel a specifik center,“ uvedl Šebek.

Hala Otakara Jandery a k ní přiléhající komplex je pro atlety důležitým tréninkovým centrem pro zimní přípravu především kvůli svým světovým parametrům. Koulař Staněk zmínil například kruh, dopadovou plochu, osvětlení či vysoké stropy.

Alena Panovská, Miroslav Lenc Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme