Lyles chce medaili z mistrovství světa. S časem 6,44 sekundy v Bostonu zaběhl osobní rekord na 60 metrů

Sprinterský král loňského mistrovství světa Noah Lyles v neděli v Bostonu vylepšil rekord mítinku na 60 metrů na 6,44 sekundy. Vítězným výkonem z podniku zlaté kategorie atletické World Indoor Tour se dostal do čela letošních světových tabulek. A nechal se slyšet, že míří za medailí na halovém mistrovství světa.

Boston Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sprinter Noah Lyles

Sprinter Noah Lyles v Bostonu zaběhl 60 metrů za 6,44 sekundy (archivní foto) | Foto: Martin Rickett | Zdroj: PA Images / Profimedia

Šestadvacetiletý Američan, který na mistrovství světa 2023 v Budapešti vyhrál stovku, dvoustovku i sprinterskou štafetu, naznačil své možnosti už výkonem 6,54 v rozběhu.

Ve finále byl ještě o desetinu rychlejší a díky silnému závěru nechal o setinu za sebou Jamajčana Ackeema Blakea. Vylepšil si osobní rekord o sedm setin a po 25 letech připravil o rekord mítinku krajana Maurice Greena.

„Věděl jsem, že mých prvních deset metrů vždycky bude trochu slabších, ale dokud jsem vedle ostatních, tak je mi to jedno. Jediné, na co jsem myslel, bylo vítězství. To je jediné, na čem záleží,“ uvedl Lyles na webu Světové atletiky.

Nedělní výkon pro něj byl velkým povzbuzením. „Moje sebevědomí teď vystřelilo do nebes. Pojďme a získejme halovou světovou medaili,“ doplnil šestinásobný mistr světa pod širým nebem.

Rekord mítinku padl také v závodě na 60 metrů překážek, který vyhrál dvojnásobný mistr světa Grant Holloway v čase 7,35. Na mítinku v Bostonu zvítězil podesáté za sebou.

Mistr světa na 800 metrů Kanaďan Marco Arop se v závodě na nemistrovské distanci 1000 metrů blýskl druhým nejlepším časem všech dob. Výkonem 2:14,74 zaostal o 54 setin za osm let starým světovým rekordem Ayanleha Souleimana z Džibutska.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme