Premiérové finále Hradci Králové nevyšlo, s obhájcem titulu Třincem prohrál na vlastním ledě 2:4

Hokejisté Třince zvítězili v úvodním zápase finále extraligového play-off na ledě Hradce Králové 4:2 a ujali se vítězství v sérii. O vítězství obhájců titulu proti premiérovému účastníkovi finále se zasloužil především dvougólový Daniel Voženílek. Další zápas se odehraje opět v hradecké Werk Areně ve středu v 17.00.

Hradec Králové Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost třineckých hokejistů

Radost třineckých hokejistů | Foto: David Taneček | Zdroj: ČTK

Vyprodaná Werk Arena zažívala svou premiéru v extraligovém finále. Třinečtí obhájci do něj nastoupili bez Liboraa Hudáčka, který dostal trest za faul v semifinále.

Sparta a Pardubice mezi elitou. Patří k deseti nejnavštěvovanějším hokejovým týmům Evropy

Číst článek

První třetina prvního finále nabídla opatrný, ale urputný hokej. Kanonýr Ocelářů Marko Daňo se dostal postupně ke dvěma slušným příležitostem, zatímco ve 4. minutě proti němu těžkým zákrokem zasáhl brankář Matěj Machovský, o několik minut později slovenský kanonýr nepovedeně dorážel.

Po pauze se obraz hry výrazně změnil a nesl se v duchu aktivity Mountfieldu. Okuliar se po návratu z trestné lavice dostal do dvou příležitostí, vždy ho ale fantasticky vychytal třinecký hrdina Ondřej Kacetl. Z jasných pozic gólmana následně nepřekonali ani Jordann Perret a Jerémie Blaine.

Dle starého pořekadla – nedáš, dostaneš. Třinec se dostal ke své první plnohodnotné přesilovce, gól ale vstřelil netypicky. Hosté vybojovali puk v prostřední třetině, Daniel Kurovský se rozjel od modré a v nájezdu dokázal překonat Machovského i v obležení hradeckých obránců – 0:1.

Další rána mohla přijít pro Východočechy dvě minuty před koncem třetiny, Daniel Voženílek tečoval ránu Milana Doudery a Machovský měl kromě reflexu i hodně štěstí.

Té nejlepší podívané se diváci dočkali ve třetí třetině. Domácí překvapil už po padesáti sekundách hry po nepřesné rozehrávce Voženílek, ale odpověď byla blesková. Hned o 20 sekund později nalil Okuliar puk Oliveru Klímovi a ten snížil.

Tlak Hradce Králové sílil a brzy přišlo vyrovnání. Ránu Radka Pilaře chytře tečoval Smoleňák a začínalo se od nuly.

V době, kdy už vypadalo, že Mountfield svou převahou otočí zápas, Třinec opět potvrdil vé zkušenosti. Daňo obral o puk Klímu, přečíslení 2 na 1 vyřešil příhrou na Voženílka a ten se ani podruhé nemýlil.

Drama ale neskončilo, Hradci se totiž povedlo dát další branku. Perett sice dotlačil puk za záda skvělého Kacetla, ale poté, co si hosté vzali coaching challenge, byl gól odvolán kvůli bránění postavení hráče v brankovišti.

Závěrečný gól do prázdné brány z hole Draveckého byl pak pro Mountfield jen hořkou tečkou za prvním finálovým zápasem. Svého soupeře přestřílel, ale po zkušeném výkonu Třince prohrává v sérii 0:1.

Mountfield Hradec Králové - HC Oceláři Třinec 2:4 (0:0, 0:1, 2:3)

Branky a nahrávky: 42. Kevin Klíma (Okuliar), 44. Smoleňák (Pilař) - 30. Kurovský (Miloš Roman, Marian Adámek), 41. D. Voženílek (Daňo), 49. D. Voženílek (Daňo), 60. Dravecký (Nestrašil). Rozhodčí: A. Jeřábek, Ondráček - Hynek, Šimánek. Vyloučení: 2:2. Bez využití. Diváci: 6890 (vyprodáno).

bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme