Litvínov ukončil sérii porážek na ledě vedoucích Pardubic, Sparta snížila ztrátu na čelo

Hokejisté Pardubic prohráli ve 27. kole Tipsport extraligy s Litvínovem 2:4 a na začátku druhé poloviny základní části tak doma teprve podruhé nebodovali. V čele soutěže mají náskok už jen čtyř bodů na Spartu. Severočeši na ledě Dynama ukončili sérii pěti porážek a i nadále jsou pátí jen o skóre za čtvrtým Hradcem Králové.

Ostrava (Aktualizováno: 22:18 10. 12. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Litvínova slaví gól do sítě Pardubic

Hokejisté Litvínova slaví gól do sítě Pardubic | Foto: Josef Vostárek | Zdroj: ČTK

Sparta v utkání, které bylo součástí oslav 120 let od založení klubu, porazila České Budějovice 3:2 v prodloužení. Pražané přes manko 0:2 vyhráli šestý z posledních sedmi zápasů.

Oba góly Jihočechů, kteří prohráli podobným způsobem i v pátek na ledě vedoucích Pardubic, vstřelil Jakub Valský. V čase 60:36 pak před 12.431 diváky rozhodl Vladimír Sobotka. Sparta porazila Motor poosmé v řadě.

Třetí místo drží Třinec, který nezvládl přestřelku v Plzni a prohrál 4:5. Oceláři dokázali otočit ve druhé třetině utkání ze stavu 0:3 na 4:3, ale ve třetí části dvakrát inkasovali. Vítězný gól zaznamenal v 51. minutě svým prvním zásahem v ročníku obránce David Kvasnička.

Obrat předvedla i Olomouc, která prohrávala s Kladnem 0:2, ale nakonec vyhrála 3:2 v prodloužení. Utkání rozhodl v čase 60:24 útočník Jan Bambula, který tak navázal na svůj gól v prodloužení v předešlém duelu na ledě Litvínova.

Rytíři si připsali jedenáctou porážku z posledních dvanácti zápasů a nadále jsou předposlední. Zvýšili ale svůj odstup na poslední Mladou Boleslav na šest bodů, navíc mají odehráno o dvě utkání méně než Bruslaři.

Mladá Boleslav totiž v neděli prohrála na ledě Liberce 1:4 a připsala si proti regionálnímu rivalovi šestou porážku v řadě. V extralize prohrála popáté za sebou.

Kladnu i Mladé Boleslavi se vzdálily Vítkovice, které porazily i zásluhou dvou gólů francouzského obránce Yohanna Auvitua 4:1 Karlovy Vary. Dva góly dnes vstřelil i kanadský útočník Giorgio Estephan, jež se podílel na výhře Hradce Králové nad Brnem 5:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme