Souboj českých útočníků vyšel lépe Chytilovi, Nečas za poraženou Carolinu bodoval pošesté za sebou

Filip Chytil přispěl v NHL gólem a asistencí k výhře hokejistů New Yorku Rangers 5:3 nad Carolinou. Za poražené skóroval Martin Nečas, který bodoval pošesté za sebou (4+3). Z českých gólmanů zasáhl do hry v 11 zápasech úterního programu jen Karel Vejmelka, který pustil pět branek z 37 střel při prohře Arizony 3:5 na ledě Floridy. Torontu nestačila asistence Davida Kämpfa a podlehlo St. Louis 5:6 po nájezdech.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Filip Chytil se raduje se spoluhráči z gólu

Filip Chytil se raduje se spoluhráči z gólu | Zdroj: Reuters

Carolina neprodloužila sérii jedenácti výher a vyšla bodově naprázdno poprvé po sedmnácti zápasech, přestože v utkání třikrát vedla. Na 2:1 upravil Nečas střelou z levého kruhu bez přípravy a 17. gólem sezony si vytvořil nové osobní maximum.

Český útočník tak odpověděl už po 16 sekundách na vyrovnání Rangers, u kterého si připsal druhou asistenci Chytil.

Carolina vstupovala ještě do třetí třetiny s náskokem 3:2, ale závěrečné dějství vyznělo pro Rangers. Už v prvním střídání vyrovnal Artěmij Panarin, v 51. minutě otočil K'Andre Miller a výhru zpečetil Chytil trefou do prázdné branky při hře hostů bez gólmana.

Český útočník, který v předchozích pěti zápasech nebodoval, si vylepšil sezonní bilanci na devět branek a deset přihrávek.

Arizonský brankář Vejmelka pustil ve druhém startu za sebou pět branek, byť jej na ledě Floridy překonali pouze dva hráči – Matthew Tkachuk nasázel hattrick a zbývající dva góly vstřelil Eric Staal.

Český brankář inkasoval poprvé už po 69 sekundách hry z hole Tkachuka a trefy na 2:0 i 3:2 vypadaly podobně. Staal i Tkachuk se prosadili z úhlu střelou z pravé strany k bližší tyči nad rameno Vejmelky, který byl v pokleku.

Arizona ve 34. minutě vyrovnala na 3:3, ale Florida rychle kontrovala a ještě ve druhé třetině dvěma góly rozhodla. Nejdříve skóroval z mezikruží Staal a poté z rychlého protiútoku završil Tkachuk hattrick. Z vítězství se radoval i Radko Gudas, který si v utkání připsal čtyři srážky.

Výsledky NHL

Toronto - St. Louis 5:6 po sam. nájezdech, Ottawa - Columbus 4:0, Florida - Arizona 5:3, NY Rangers - Carolina 5:3, Washington - Buffalo 4:5 v prodl., Winnipeg - Calgary 3:2, Chicago - Tampa Bay 1:4, Edmonton - Seattle 2:5, Nashville - Montreal 6:3, Los Angeles - Dallas 3:2, Vancouver - NY Islanders 2:6.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme