Palát gólem v první minutě nasměroval New Jersey k výhře 4:0, Tampa Bay odvrátila konec sezony

Hokejový útočník Ondřej Palát svým druhým gólem v probíhajícím play-off NHL otevřel skóre pátého zápasu mezi New Jersey a NY Rangers. Devils vyhráli 4:0 a otočili stav série na 3:2. Po třech zaváháních uspěla Tampa Bay, jež zvítězila v Torontu 4:2 a snížila na 2:3 na zápasy. Hokejisté Vegas v pátém duelu porazili Winnipeg 4:1 a jako první tým si zajistili postup do druhého kola vyřazovacích bojů.

Video New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Pallát slaví gól proti New York Rangers

Ondřej Pallát slaví gól proti New York Rangers | Foto: Ed Mulholland | Zdroj: Reuters

Palát se prosadil již ve 39. sekundě, kdy se nejlépe zorientoval po buly v útočném pásmu a s pomocí teče bránícího Adama Foxe poslal New Jersey do brzkého vedení.

Devils svůj náskok navýšili ve druhé části, kdy se nejprve prosadil Erik Haula a ve 34. minutě zvýšil na 3:0 gólem v oslabení Dawson Mercer.

Třetí výhru New Jersey za sebou pečetil pět minut před koncem základní hrací doby druhým gólem v zápase Haula. První čisté konto v play-off vychytal brankář Akira Schmid.

Dvaadvacetiletý Švýcar po dvou prohrách v úvodních dvou zápasech nahradil v brance Vítka Vaněčka a Rangers zatím trápí skvělými výkony. Ve třech duelech inkasoval pouhé dva góly a s úspěšností 97,6 procenta vládne brankářským statistikám.

Konec sezony odvrátili hokejisté Tampy Bay. Lightning zabrali třech prohrách a Toronto porazili 4:2. Dvěma body za gól a asistenci se pod důležitou výhru podepsali Anthony Cirelli a Michael Eyssimont. Druhý jmenovaný se ve vyřazovacích bojích prosadil poprvé v kariéře.

Postup do druhého kola po výhře 4:1 slaví hokejisté Vegas. Golden Knights ovládli sérii s Winnipegem ve čtyřech zápasech a do druhého kola proklouzli jako první tým. Dvěma trefami postupovou výhru řídil Chandler Stephenson. Gólem a dvěma asistencemi se na vítězství podílel kapitán Mark Stone.

1. kolo play-off NHL:

Východní konference - 5. zápasy:
Toronto - Tampa Bay 2:4 (stav série 3:2), New Jersey - NY Rangers 4:0 (stav série 3:2).

Západní konference - 5. zápas:
Vegas - Winnipeg 4:1 (konečný stav série 4:1).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme