Nasazení bylo super, škoda šancí. Víc mě mrzí druhý gól, přiznává Jandač

Prvnímu gólu se snažil zabránit výzvou rozhodčím, s druhým už nemohl dělat vůbec nic. Trenér národního týmu Josef Jandač v rozhovoru pro Radiožurnál hráče chválil za nasazení, ale chyběly góly.

Pchjongčchang Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Josef Jandač na střídačce českého týmu

Josef Jandač na střídačce českého týmu | Foto: Brian Snyder | Zdroj: Reuters

Trenére, jak moc vás hodně mrzí půlminutka v půlce zápasu?
Je to půlminutka, která rozhodla utkání, ale hokej se hraje 60 minut a my jsme měli dostatek možností, abychom taky dali gól. Byly to slepené góly, ale měli jsme dost možností dát kontaktní gól a dostat Rusy pod tlak, ale netrefili jsme prázdnou bránu.

Česko – Rusko 0:3. Hokejisté inkasovali dvakrát během půl minuty a zahrají si o bronz

Číst článek

Bylo to dobře sehrané, i tlak tam byl, ale nedáváme góly a to nás na turnaji trápí.

Mluvíte o momentech z levé strany? Šance Růžičky a Kováře jste měl jako na dlani.
Tohle byly velké šance, ale myslím, že jsme měli i další.

Chtěli jste držet stav 0:0, přišla u gólu třeba ztráta koncentrace?
Přišla křížná přihrávka, kterou jsme neměli obsazenou, a Gusev to trefil z první. Zkusili jsme challenge, protože se nám nezdálo postavení hráče v brankovišti. Nepovedlo se, ale chyba se stane.

Víc mě mrzí druhý gól, kdy nás přečíslil jejich obránce. Tím jim dal trošku klid. S jedním gólem by se dalo něco dělat, ale se dvěma těžko, když vidíme, jak tu nedáváme góly.

Klukům nemůžu vytknout vůbec nic. Nasazení, snaha, všechno bylo super, ale budu se opakovat: Když nedáme gól, nemůžeme vyhrát.

Jak moc bude těžké přepnout hlavu na zápas o bronz?
To musíme, nedá se nic dělat. Uvidíme, který soupeř na nás vyjde, ale musíme ho porazit, ať se radujeme po posledním zápase.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme