Basketbalisté Lakers porazili v městském derby Clippers. Dončić oslavil narozeniny výhrou Dallasu

Basketbalisté Los Angeles Lakers zvítězili v městském derby nad rivaly Clippers 116:112 po velkém obratu a připsali si v NBA už sedmou výhru z posledních deseti zápasů. Clippers naopak prohráli potřetí z posledních čtyř duelů a vzdaluje se jim první místo v Západní konferenci, kde se po výhře 110:101 nad Memphisem osamostatnila Minnesota. Ta má na Clippers náskok už pěti výher.

Los Angeles Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

LeBron James stříli přes Kawhiho Leonarda

LeBron James stříli přes Kawhiho Leonarda | Foto: Gary A. Vasquez-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Lakers se v poslední době dostávají do formy a to potvrdili i v derby. V něm přitom ještě 12 minut před koncem prohrávali o 21 bodů, ale předvedli famózní čtvrtou čtvrtinu a dokázali zápas otočit. LeBron James s D`Angelem Russellem táhli šňůru 19:3, která vrátila Lakers do hry a tři minuty před koncem už vedli po pěti bodech Ruie Hačimury. Kawhi Leonard se sice ještě v závěru snažil dvěma koši prohru odvrátit, ale sedm vteřin před koncem pokus na vyrovnání minul a rozjetí Lakers už výhru uhájili.

James dal 19 ze svých 34 bodů právě v poslední čtvrtině a měl hlavní zásluhu na obratu. Anthony Davis přidal 20 bodů a 12 doskoků. Clippers táhl s 26 body Leonard.

Také Minnesota musela otáčet zápas, když s Memphisem prohrávala o 14 bodů. Ve třetí čtvrtině se ale chytla šňůrou 9:0, kterou táhl Anthony Edwards, a poté už potvrzovala roli favorita. Edwards dal 17 z 34 bodů právě ve třetí čtvrtině. Memphisu nestačilo ani 33 bodů Jarena Jacksona.

„Nikomu se nevyhnou slabší a lepší momenty. Hlavní je zůstat mentálně silný, soustředěný a přečkat minuty, kdy se nedaří, a pak to zlomit. To se nám dnes povedlo a je to pro nás velké vítězství,“ řekl Edwards.

Silný závěr DeRozana

Cleveland v boji o druhé místo ve Východní konferenci zaváhal, když podlehl Chicagu 123:132 po druhém prodloužení. Přitom ještě v poslední čtvrtině normální hrací doby Cavaliers vedli o 11 bodů, ale Chicago mělo více sil. Dotáhlo zápas do prodloužení, v němž DeMar DeRozan pěti body v posledních 20 vteřinách vybojoval druhé prodloužení a to sám rozhodl dalšími deseti body.

Celkem nasbíral DeRozan 35 bodů a deset doskoků. Bulls táhl také Andre Drummond, který k 17 bodům přidal i 26 doskoků, čímž vyrovnal maximum sezony. Chicago těžilo právě z doskoků, na které vyhrálo 74:37 a celkem mělo 25 útočných doskoků.

Oslavenec Dončić

Dallas dovedl k výhře nad Torontem 136:125 tradičně Luka Dončić, který oslavil své 25. narozeniny triple doublem za 30 bodů, 16 asistencí a 11 doskoků. „On má triple double často, ale dnes byl opravdu výborný. Stále mu je teprve 25 let, což znamená, že bude ještě lepší, až bude trochu starší,“ řekl kouč Dallasu Jason Kidd. „No nevím. Já se spíš cítím jako už čtyřicátník,“ reagoval Dončić.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme