Český pilot Staněk si dojel v Monze pro bod za 10. místo. Chaotický závod formule 2 vyhrál Bearman

Český pilot Roman Staněk uzavřel vydařený víkend na okruhu v Monze desátým místem v nedělním hlavním závodu formule 2, do něhož odstartoval po životní páteční kvalifikaci ze třetí pozice na roštu. Jezdec stáje Trident navázal na osmou příčku ze sobotního sprintu a poprvé v sezoně bodoval v obou víkendových závodech.

Monza Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Staněk je v celkovém pořádí formule 2 na 18. místě

Roman Staněk je v celkovém pořádí formule 2 na 18. místě | Zdroj: Archiv Romana Staňka

K zisku titulu se před závěrečnou zastávkou seriálu výrazně přiblížil Théo Pourchaire. Francouzský lídr průběžného pořadí dojel po startu z pole position třetí.

Staněk si v posledním závodě formule 3 pohoršil, v celkovém pořadí skončil pátý

Číst článek

Jeho hlavní rival Dán Frederik Vesti, jenž po výhře ve sprintu ztrácel jen osm bodů závod nedokončil po nehodě v prvním kole. Karambol způsobil Staněk a dostal za něj pětisekundovou penalizaci. V celkovém hodnocení nyní Vesti zaostává o 25 bodů, při posledních závodech v Abú Zabí 25. a 26. listopadu bude ve hře maximálně 39 bodů.

Staněk je po šestém bodovaném umístění v sezoně na 18. místě se ziskem 15 bodů. Nejlepší výsledek zaznamenal pátou příčkou v červencovém sprintu ve Spielbergu. V Monaku předtím vybojoval v hlavním závodě sedmé místo, dvakrát byl osmý ve sprintu a devátou příčku obsadil v závodě ve Spa.

Závod v Monze, v němž musel na trať vyjet pětkrát safety car, vyhrál Vestiho týmový kolega Brit Oliver Bearman. Za ním skončil třetí muž celkového pořadí Ajumu Iwasa z Japonska.

lis, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme