Krpálka čeká na úvod Grand Prix v Záhřebu o 60 kilogramů těžší soupeř. ‚Chci dobrý výsledek,‘ říká

Po neúspěchu na Masters si chce judista Lukáš Krpálek spravit chuť na Grand Prix v Záhřebu. Tentokrát se ale rozhodl sbírat body do olympijského žebříčku v hmotnostní kategorii nad 100 kilogramů. V prvním kole narazí na Vlada Simunescu, který váží 170 kilogramů.

Záhřeb Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Krpálek ovládl Grand Prix v Záhřebu, na turnaji triumfoval ve váze nad 100 kilogramů

Lukáš Krpálek ovládl Grand Prix v Záhřebu, na turnaji triumfoval ve váze nad 100 kilogramů | Zdroj: Profimedia

„Před dvěma týdny jsem startoval v nižší váhové kategorii a v takhle krátké době není dobré dvakrát shazovat. Proto teď budu v kategorii nad 100 kilogramů,“ vysvětluje pro Radiožurnál Sport Lukáš Krpálek, který měl navíc před 14 dny v Budapešti těžký shoz, kdy musel zhubnout za týden devět kilogramů a poslední tři dokázal shodit jen s vypětím všech sil.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si Lukáše Krpálka před Grand Prix v Záhřebu

To se nakonec projevilo i na jeho výkonu na Masters. I proto si tentokrát vybral kategorii, do které hubnout nemusí. Navíc stále platí to, co vyhlásil před startem olympijské kvalifikace, že se na hry v Paříži chce kvalifikovat v obou nejtěžších vahách a až pak si vybrat, ve které bude nakonec startovat. Jenže pendlování mezi kategoriemi sebou nese i rizika.

Nejtěžší zápasník turnaje

„Už v prvním kole mi los úplně nepřál. Potkám nejtěžšího zápasníka tohohle turnaje Rumuna Simonescu. Mám ale obrovskou chuť ho porazit a spravit si chuť po Masters,“ řekl.

Lukáš Krpálek má aktuálně něco málo přes 110 kilogramů a Rumun Vladut Simonescu váží přes 170. Udělat chvat s člověkem o 60 kilogramů těžším nebude jednoduché ani pro dvojnásobného olympijského vítěze. Možná i proto si český judista neklade pro turnaj nijak vysoké cíle.

„Beru to tréninkově a jako přípravu na podzim, kdy přijdou pro mě důležitější turnaje. Samozřejmě tady ale chci nechat všechno a odjíždět s nějakým dobrým výsledkem,“ slibuje už tradičně Krpálek.

Vítězství v Záhřebu by mu do olympijské kvalifikace přidalo 700 bodů a posunul by se v žebříčku zhruba na 10. místo. První souboj ho čeká s Rumunem Simonescem v neděli kolem 11 hodiny. O body do olympijské kvalifikace bude bojovat i David Klammert v hmotnostní kategorii do 90 kilogramů. 

Petr Kadeřábek, lis Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme