Chceme skončit vítězně, říká Satoria. Baseballisté si zahrají o páté místo z mistrovství Evropy s Izraelem

Čeští baseballisté se chtějí rozloučit s domácím evropským šampionátem a svými fanoušky vítězně, což by znamenalo obhajobu pátého místa z minulého mistrovství. K tomu ale budou muset v sobotním zápase od 18.30 v Brně porazit dalšího účastníka březnového World Baseball Classic – Izrael.

Brno Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nadhazovač Ondřej Satoria při utkání s Francií

Nadhazovač Ondřej Satoria při utkání s Francií | Foto: Patrik Uhlíř | Zdroj: ČTK

„Bude to těžký zápas, ale doufám, že se dokážeme uvolnit, zkoncentrovat a hrát náš baseball,“ říká reprezentant Martin Červenka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si české baseballisty před utkáním o páté místo z mistrovství Evropy

Ten se dlouhá léta probíjel v zámoří z nižších soutěží až těsně pod vrchol v podobě MLB. V současném izraelském kádru, který je složen z naturalizovaných amerických baseballistů, však žádné hráče nezná.

Motivace navíc

„Jsme strašně rádi, že budeme hrát o vysoké umístění. Být pátý v Evropě má svou cenu. Máme tady tři celky s hráči z Ameriky - Velkou Británii, Řecko a právě Izrael. Chceme dokázat, že i evropský baseball je dobrý,“ popisuje extra motivaci pro své svěřence trenér národního týmu Pavel Chadim.

Od první směny má v plánu poslat na nadhazovací kopec Tomáše Ondru, který startoval v úvodním zápase šampionátu. A kdyby opět neinkasoval, nikdo z týmu by se nezlobil.

Japonci mají Čechy a český baseball moc rádi, říká japonský tlumočník. Z hráčů má nejblíže k Satoriovi

Číst článek

„Chceme ten turnaj dokončit vítězně,“ popisuje další nadhazovač Ondřej Satoria, který však svým spoluhráčům v duelu proti Izraeli určitě nepomůže, protože ani ne 24 hodin před jeho začátkem řídil vysokou výhru nad Francií. Právě ta české baseballisty poslala po čtvrtfinálové porážce do utkání o konečnou pátou příčku.

Poděkování fanouškům

„Byli jsme zklamaní, že jsme nepostoupili do semifinále. Hrát o páté místo není něco, co jsme před turnajem chtěli, takže vyhrát je taková povinnost i vůči fanouškům,“ doplňuje Satoria.

„Budeme bojovat, abychom na páté místo dosáhli. Fanoušci byli celý turnaj úžasní, takže jsme rád za jejich podporu,“ uzavírá Červenka.

A nejen on by byl rád, kdyby na hlasité tribuny mohl se spoluhráči z reprezentace spoléhat i při rozlučce s domácím evropským šampionátem od 18.30 proti Izraeli, i když v ní o vytouženou premiérovou medaili pro mužský baseball v historii nepůjde.

Jakub Kanta, lis Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme