Leonard a George režírovali výhru Clippers nad Utahem, domácí slaví první vítězství v sérii

Basketbalisté Los Angeles Clippers po přesunu série 2. kola play off NBA s Utahem do své haly vybojovali první vítězství. Ve Staples Centre vyhráli nad nejlepším týmem základní části přesvědčivě 132:106 a snížil stav na 1:2 na zápasy. Třicetibodovými výkony k tomu přispěli Kawhi Leonard (34) a Paul George (31). Čtvrtý duel je znovu v Los Angeles na programu v noci na úterý.

Aktualizováno New York (Aktualizováno: 9:51 13. 6. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalistka Kahwi Leonard dává koš v zápase s Utahem

Basketbalistka Kahwi Leonard dává koš v zápase s Utahem | Foto: Kelvin Kuo | Zdroj: Reuters

Nejlepší střelec utkání Leonard ovládl s dvanácti úspěchy i zápasovou statistiku doskakování, přidal také pět asistencí. George trefil šest z deseti tříbodových střel. Oba týmy skórovaly zpoza oblouku devatenáctkrát a domácím se to dařilo s více než padesátiprocentní úspěšností. V prvních dvou zápasech série se jim přitom střelba z dálky nevedla.

Nejužitečnějším hráčem NBA je pivot Jokić, Utah porazil díky Mitchellovi Clippers

Číst článek

„Nějak jsme jim dneska umožnili dostat se do pohody. Georgeovi to střílelo, ale měli jsme to jemu i Kawhimu víc ztížit,“ konstatoval rozehrávač Donovan Mitchell, který byl střeleckým lídrem Utahu s 30 body a pěti trojkami.

Mitchell už v pátém utkání za sebou předvedl třicetibodový výkon, přitom v první čtvrtině vyšel střelecky naprázdno. Navíc zápas nedohrál kvůli zranění kotníku po nájezdu na koš zhruba z poloviny poslední čtvrtiny. To už byl ale duel rozhodnutý. "Je na tom dobře a mohl by se býval vrátit do hry," řekl trenér Utahu Quin Snyder. "Nemělo cenu riskovat, když to bylo o šestnáct osmnáct bodů," doplnil Mitchell.

Sestřih utkání LA Clippers - Utah Jazz

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme