Clippers doma udeřili i podruhé a srovnali sérii s Utahem. Atlanta předvedla velký obrat

Basketbalisté Los Angeles Clippers i Atlanty vyrovnali ve svých halách série druhého kola play-off NBA proti nejvýše nasazeným týmům po základní části na 2:2. Clippers opět díky třicetibodovým výkonům Kawhiho Leonarda a Paula George porazili podruhé za sebou Utah, tentokrát 118:104, Hawks na předchozí domácí porážku proti Philadelphii odpověděli výhrou 103:100.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bojan Bogdanović z Utahu (vlevo) brání hvězdu Clippers Kawhiho Leonarda

Bojan Bogdanović z Utahu (vlevo) brání hvězdu Clippers Kawhiho Leonarda | Foto: Gary A. Vasquez | Zdroj: Reuters

George s Leonardem, který ale poslední minuty zápasu odseděl na lavičce kvůli potížím s kolenem, navázali na dominantní výkony ze sobotního zápasu. Oba v pondělí nastříleli po 31 bodech, první přidal devět doskoků, druhý sedm.

V týmu Jazz pošesté za sebou zaznamenal třicetibodový příspěvek rozehrávač Donovan Mitchell, autor šesti trojek a 13 úspěšných trestných hodů dal 37 bodů. Nejlepší tým základní části dal první koš zápasu, ale pak už ani jednou nevedl.

Denver s Jokićem v play-off NBA končí, Phoenix ho vyřadil ve čtyřech zápasech. Milwaukee srovnalo

Číst článek

Atlanta zvítězila navzdory až osmnáctibodovému manku ze závěru prvního poločasu. V úvodu poslední části se Hawks poprvé od 6. minuty zápasu vrátili do vedení a vyrovnanou koncovku rozhodli pro sebe. Využili i indispozici Joela Embiida, který po ošetření kolena ve druhé čtvrtině neproměnil po změně stran žádnou z dvanácti střel z pole.

Hawks k výhře dovedl Trae Young, který se 77 sekund před koncem postaral košem na 99:98 o poslední obrat skóre a v poslední minutě čtyřmi proměněnými šestkami vedení jistil. S 25 body byl nejlepším střelcem zápasu, navíc se zaskvěl 18 asistencemi.

Bogdan Bogdanović přidal 22 bodů, lídrem Sixers byl s 20 body Tobias Harris, Embiid zaznamenal 17 bodů a 21 doskoků.

2. kolo play-off NBA:

Východní konference – 4. zápas:
Atlanta – Philadelphia 103:100, stav série 2:2.

Západní konference – 4. zápas:
LA Clippers – Utah 118:104, stav série 2:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme