Indiana si v NBA vyšlápla na lídra soutěže z Bostonu, kromě výhry je stále ve hře o novou trofej

Basketbalisté Indiany zvítězili v NBA nad dosavadním lídrem soutěže Bostonem 122:112 a zároveň postoupili do semifinále nově vzniklého turnaje. V Las Vegas se ve čtvrtek utkají s vítězem duelu mezi New Yorkem a Milwaukee o to, kdo bude moci hrát v sobotním finále o novou trofej.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalisté Indriany slaví výhru nad Bostonem

Basketbalisté Indriany slaví výhru nad Bostonem | Zdroj: Reuters

V Západní konferenci si místo v semifinále NBA Cupu vybojovalo New Orleans výhrou 127:117 nad Sacramentem. Jeho dalším soupeřem bude lepší z utkání Los Angeles Lakers – Phoenix.

Triple double evropských hvězd Jokiće a Dončiće k výhrám nepomohl, Clippers přetlačili Golden State

Číst článek

Hráči Indiany od začátku hlásí, že nový turnaj je pro ně velmi atraktivní, jelikož jim dává větší možnost získat trofej, než jsou jejich šance na titul šampiona NBA. A touhu uspět ukázali i proti favorizovanému Bostonu.

Účinnou kolektivní hru Pacers podpořil skvělým individuálním výkonem Tyrese Haliburton. Zaznamenal triple double za 26 bodů, 13 asistencí a 10 doskoků. Trefil pět trojek, jeho spoluhráči přidali další čtrnáct.

Boston, který táhli Jayson Tatum s 32 a Jaylen Brown s 30 body, přitom před poločasem vedl až o devět bodů. Indianě patřila třetí čtvrtina, ale ani domácí nedokázali udržet až jedenáctibodové vedení. Ještě minutu a půl před koncem bylo vyrovnáno, než proměnil trojku s faulem Haliburton. Pacers vzápětí přidali další dva tříbodové koše a zápas rozhodli.

Tahounem New Orleans byl Brandon Ingram s 30 body. Pelicans pomohl smazat ztrátu z úvodu zápasu, v němž Kings proměnili 12 z prvních 14 střel a ujali se vedení 32:17. Pak ale basketbalisté New Orleans zabrali a další část zápasu od koncovky první čtvrtiny ovládli 28:5.

Sacramento naopak zcela vypadlo z tempa, jeho hráči minuli 16 z 18 pokusů a celkem do přestávky nasbírali deset ztrát. Pelicans otočili skóre a ve druhém poločase už soupeře do vedení ani jednou nepustili.

Sacramento v turnaji prohrálo poprvé, všechny čtyři zápasy započítávané do základní části předním ovládlo. Nezachránil je ani výkon De'Aarona Foxe, který dal stejně jako Ingram 30 bodů, a triple double Domantase Sabonise za 26 bodů, 13 doskoků a 10 asistencí.

NBA (čtvrtfinále NBA Cupu, zápasy se započítávají do základní části ligy):

Indiana - Boston 122:112, Sacramento - New Orleans 117:127.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme