Slalomáři Rohan, Chaloupka a Satková postoupili do finále mistrovství světa. Mají tak jistou olympiádu

Trojnásobné zastoupení bude mít český vodní slalom v pátečních kanoistických finále na mistrovství světa v Londýně. V semifinále uspěli Gabriela Satková, Lukáš Rohan a Václav Chaloupka. V obou kategoriích C1 si tak čeští reprezentanti zajistili účast na olympijských hrách v Paříži.

Lee Valley Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český kanoista Václav Chaloupka během závodu na mistrovství světa ve vodním slalomu v Lee Valley

Jedním z postupujícím do finále mistrovství světa je kanoista Václav Chaloupka | Foto: www.kanoe.cz, Barbora Reichová

Satková jako jediná z českých kanoistek v semifinále zvládla trať čistě a už po své jízdě věděla, že postoupí. Nakonec obsadila pátou příčku se ztrátou 2,35 sekundy na nejrychlejší Monicu Dóriaovou Vilarrublaovou z Andorry. Ve finále světového šampionátu je potřetí za sebou. Loni skončila sedmá, z roku 2021 má bronz.

Vodní slalomáři na mistrovství světa zabojují o medaile. ‚Úspěch tady je úplně nejvíc,‘ hlásí Rohan

Číst článek

Naopak medailistka z let 2017 a 2018 Tereza Fišerová potřetí za sebou do finále MS na kánoi nepostoupila. V Lee Valley doplatila na osm trestných sekund za čtyři doteky branek a obsadila 17. místo. Od postupu ji dělilo téměř šest sekund. Semifinálovou jízdu úplně pokazila Tereza Kneblová, která skončila s velkou ztrátou třicátá.

Ve finále kanoistů napodobili Satkovou oba reprezentační kolegové, kteří se po kvalifikačním nezdaru Jiřího Prskavce do této fáze probojovali. Stříbrný olympijský medailista Rohan jel čistě a měl čtvrtý čas.

Vítěz semifinále Benjamin Savšek ze Slovinska byl i se dvěma trestnými sekundami o 1,92 sekundy rychlejší. Čistou jízdu předvedl také předloňský mistr světa Chaloupka, který byl zhruba o půl sekundy pomalejší než Rohan a zařadil se na sedmou příčku.

Finálový program v olympijském areálu Lee Valley začne ve 14.35.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme