Hraje neskutečně, říká před semifinálovým duelem o své soupeřce Muchová. Fanoušci jí nevadí

Tenistka Karolína Muchová bude bojovat o postup do finále US Open, a v New Yorku si zahraje se svou nedávnou přemožitelkou – domácí hvězdou Cori Gauffovou.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Muchová

Karolína Muchová | Zdroj: Reuters

Muchová zažívá velmi úspěšné americké léto. V noci na pátek si ho může ještě vylepšit postupem do finále US Open.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co říká tenistka Karolína Muchová před semifinálovým soubojem s Američankou Cori Gauffovou

„Je jí devatenáct let a hraje neskutečně,“ pronesla na adresu své příští soupeřky Karolína Muchová.

Ano, jen jeden z posledních jedenácti duelů v Americe Muchová prohrála, před necelými třemi týdny ve finále turnaje v Cincinnati. A její přemožitelkou byla právě soupeřka Cori Coco Gauffová, která byla světovou hvězdou už ve čtrnácti letech.

Televizním společnostem zaručovala ohromnou sledovanost, třeba ve Wimbledonu ji pořadatelé nasazovali na centrální dvorec i v běžném kole ženské čtyřhry, na úkor mnohem úspěšnějších tenistů.

I teď na deblovém zápase na US Open – mimochodem Gauffová ho hrála den před dnešním semifinále singlu a má za sebou třísetovou porážku – jste mohli vidět, jak moc je nyní devatenáctiletá Američanka populární.

Fanoušci proti

A Karolína Muchová může už dopředu počítat s tím, že velká část třiadvacetitisícového hlediště nebude na její straně.

„Určitě by byla ráda, kdyby povzbuzoval ji, ale ona s tím počítá, je v tomhle směru racionální. Určitě ji to nezastaví. Akceptuje to, ale jede si stále svoje,“ komentuje trenér české tenistky Emil Miške a sama Karolína Muchová dodává:

Diváci byli proti mně, ale hrálo se mi příjemně, říká Muchová po postupu. Další soupeřku musí skautovat

Číst článek

„Na to se ani nějak nepřipravuji. Hrála jsem proti Taylor Townsendové, tam to bylo taky docela hlasité a mně to nějak nevadí. Tady to bude asi větší, ale budu s tím počítat a akceptovat to,“ potvrzuje Karolína Muchová slova svého trenéra a souhlasí i v jiném bodě.

To když trenér Miške popisuje, jak zpravidla jeho svěřenkyně v minulosti reagovala na porážky.

„Ona je ten typ, který nerada prohrává s někým dvakrát, takže bude velmi motivovaná jí to vrátit. Porážky ji nesráží, ale spíš se jakoby hecne, že to chce té soupeřce vrátit.“

„Souhlasím,“ usmívá se Karolína Muchová, která věří, že bude mít také podstatně víc sil jako při nedávném finále v Cincinnati, kde ji zápasový program a podmínky v závěru turnaje dohnaly.

„Je to velký rozdíl. Tam to bylo fakt během týdne každý den, bylo tam ještě větší horko. Fakt to tam žahlo a už jsem chtěla, aby to skončilo, a nebylo mi na kurtě vůbec dobře. Tady mám určitě více sil.“

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme