Nosková postoupila do čtvrtfinále Australian Open bez boje, Svitolinová vzdala kvůli bolestem

Devatenáctiletá tenistka Linda Nosková postoupila na Australian Open poprvé do grandslamového čtvrtfinále. Její soupeřka Elina Svitolinová z Ukrajiny duel za stavu 3:0 v prvním setu pro Noskovou vzdala kvůli bolestem zad. Česká hráčka narazí v boji o semifinále na další Ukrajinku Dajanu Jastremskou, která porazila Bělorusku Viktorii Azarenkovou 7:6, 6:4.

Melbourne Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Linda Nosková utěšuje soupeřku Elinu Svitolinovou

Linda Nosková utěšuje soupeřku Elinu Svitolinovou | Zdroj: Profimedia

Padesátá hráčka světa Nosková, která ve třetím kole vyřadila také světovou jedničku Polku Igu Światekovou, si v Melbourne potřetí vylepšila grandslamové maximum. Dosud byla nejdále ve 2. kole vloni na Roland Garros a US Open.

Zvládla jsem to dobře, na mé poměry, těší Noskovou po výhře nad Światekovou. Dnes už neusnu, dodává

Číst článek

„Dneska to nebyl způsob, jakým bych chtěla vyhrát. Je mi Eliny líto a doufám, že bude brzy v pořádku,“ řekla v rozhovoru na kurtu Nosková.

Utkání v aréně Margaret Courtové trvalo pouhých dvacet minut. Svěřenkyně trenéra Tomáše Krupy Nosková získala hned první game zápasu, když po jedenácti minutách prolomila soupeřčin servis.

Turnajová devatenáctka Svitolinová měla i při dalších výměnách viditelné potíže a za stavu 0:2 si vzala pauzu na ošetření. Vrátila se sice na kurt, ale po dalším ztraceném servisu se rozhodla v slzách utkání definitivně skrečovat.

Český tenis bude mít ve čtvrtfinále Australian Open dvojnásobné zastoupení. Mezi osm nejlepších hráček turnaje postoupila také Barbora Krejčíková, která naposledy porazila Rusku Mirru Andrejevovou a vyzve v úterý obhájkyni titulu, Bělorusku Arynu Sabalenkovou.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme