Ósakaová si dává znovu pauzu od tenisu, tentokrát kvůli těhotenství. Vrátit se chce příští rok

Japonská tenistka Naomi Ósakaová přerušila svojí kariéru. Někdejší světová jednička na sociálních sítích oznámila, že je těhotná. Čtyřnásobná vítězka grandslamových turnajů se už dříve odhlásila z Australian Open.

Miami Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Naomi Ósakaová

Naomi Ósakaová | Zdroj: Reuters

Aktuálně 42. hráčka žebříčku WTA nehrála od září, kdy na domácím turnaji v Tokiu kvůli zdravotním problémům vzdala zápas druhého kola.

Rozpoutala diskusi, stresový prvek narůstá, říká o bojkotu tenistky Ósakaové mentální kouč Jelínek

Číst článek

„Vím, že se mám v budoucnu na co těšit, a jedna z věcí, na něž se těším nejvíc, je, až bude moje dítě sledovat jeden z mých zápasů a někomu řekne: to je moje máma,“ uvedla pětadvacetiletá Ósakaová.

„Rok 2023 pro mě bude plný nových lekcí a doufám, že se uvidíme ten příští, protože budu na Australian Open 2024,“ dodala.

Psychické problémy

Ósakaová se už v minulosti několikrát z kurtů stáhla. Důvodem byly psychické potíže, které pramenily z tlaku, který na ni podle jejich slov vyvíjeli novináři i fanoušci.

V roce 2021 odstoupila z Roland Garros, protože se rozhodla nemluvit do médií. Vrátila se až na olympijských hrách, na kterých neuspěla, a později si opět vybrala dvouměsíční pauzu.

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme