Bývalý třetí hráč světa Thiem se rozehrává po zranění. V Bastadu ukončil přes rok dlouhé čekání na výhru

Od loňského května čekal rakouský tenista Dominic Thiem na výhru na okruhu ATP. Čekání vítěze US Open 2020 a bývalé světové trojky je nyní u konce. Na turnaji ve švédském Bastadu porazil Thiem v prvním kole Fina Emila Ruusuvuoriho a připsal si první výhru od loňského květnového turnaje v Římě, kde porazil Maďara Martona Fucsovicse. Dlouhá doba mezi výhrami byla způsobená především devítiměsíční rekonvalescencí kvůli zraněnému zápěstí.

Bastad Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rakouský tenista Dominic Thiem

Dominic Thiem | Zdroj: Reuters

„Byla to dlouhá doba. Přišlo mi, že od mojí poslední výhry uplynula celá věčnost,“ prozradil po zápase Thiem, na kterém bylo vidět, že se mu díky první výhře na okruhu ATP po čtrnácti měsících viditelně ulevilo.

Rozhovor po utkání

Na výhru čekal Rakušan od loňského května i kvůli tomu, že mu sezonu předčasně ukončilo zranění zápěstí v červnu. V říjnu oznámil, že nebude potřebovat operaci, ale na kurt se v rámci turnaje vrátil až letos na konci března prohrou v 1. kole na challengeru ve španělské Marbelle. 

Následovala série pěti proher na turnaji ATP a na Roland Garros, kterou Thiem nyní ukončil. S Finem Ruusuvuorim sehrál v úterý náročný zápas, který trval přes dvě a půl hodiny a vyvrcholil tie-breakem ve třetím setu.

Závěr zápasu

„Byl to velmi těžký zápas. Dlouho jsem nevyhrál, takže pro mě bylo těžké dohrát utkání do vítězného konce, i když jsem ve druhém a třetím setu hrál dobře. Hlavně musím lépe kontrolovat svoje emoce,“ zhodnotil Thiem svůj výkon.

Na svoji výhru bude Thiem chtít navázat ve čtvrtek proti Španělu Robertu Bautistu Agutovi. Dobré výsledky teď Thiem potřebuje, jelikož bývalý třetí nejlepší hráč světa v současné chvíli figuruje až na 339. místě světového žebříčku.

lis Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme