Martincová si v Nottinghamu finále nezahraje. Ve druhém setu semifinále utkání skrečovala

Tenistka Tereza Martincová si o titul na turnaji v Nottinghamu nezahraje. Semifinálový duel proti Brazilce Beatriz Haddadové Maiaové za stavu 3:6, 1:4 kvůli nespecifikovaným zdravotním potížím vzdala. Sedmadvacetiletá hráčka se tak do druhého finále na okruhu WTA v kariéře nedostala, dosud ho hrála jen vloni v Praze.

Nottingham Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tereza Martincová

Tereza Martincová | Foto: JASON CAIRNDUFF | Zdroj: Reuters

Šedesátá hráčka světa Martincová neuspěla proti Haddadové Maiaové ani ve třetím zápase. Zatímco dosud neztratila na trávě v Nottinghamu ani set, v první sadě proti Brazilce prohrála za stavu 2:2 podání a soupeřka už dotáhla úvodní dějství k vítězství.

Také ve druhé sadě o rok mladší Brazilka výborně servírovala. Přemožitelka nasazené jedničky Marii Sakkariové neudělala v duelu ani jednu dvojchybu a za celý zápas nenabídla Martincové jediný brejkbol.

Odstoupení Terezy Martincové

Sama naopak za stavu 2:1 prolomila opět soupeřčin servis a vzápětí brejk při svém podání potvrdila. Rodačka z Prahy pak po krátkém rozhovoru s lékařkou duel skrečovala.

Martincová i tak vylepšila v Nottinghamu loňský výsledek, tenkrát skončila ve čtvrtfinále. Sedmadvacetiletá tenistka hrála semifinále turnaje WTA popáté v kariéře. Je také přihlášená do turnaje v Eastbourne příští týden. Její další start je ale kvůli dnešnímu odstoupení nejasný.

Osmačtyřicátá hráčka světa Haddadaová Maiová se ve svém druhém finále v kariéře střetne buď s Alison Riskeovou z USA, nebo Viktorijí Golubicovou ze Švýcarska.

Tenisový turnaj žen v Nottinghamu (tráva, dotace 251.750 eur):

Dvouhra - semifinále:

Haddadová Maiaová (7-Braz.) - Martincová (ČR) 6:3, 4:1 skreč.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme