Svitolinová hraje skvěle a ženou ji diváci, říká o soupeřce Vondroušová před semifinále Wimbledonu

Také na třetím grandslamu sezóny si některá z českých tenistek zahraje o titul. Jistotu má ve Wimbledonu jedna ze dvou deblistek, které na sebe v semifinále narazí. Šanci na postup do závěrečného duelu má také Markéta Vondroušová, která se od 14.30 utká v prvním semifinále ženské dvouhry s Elinou Svitolinovou z Ukrajiny.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Vondroušová

Markéta Vondroušová | Foto: Hannah Mckay | Zdroj: Reuters

Elina Svitolinová má díky svému příběhu i solidaritě k zemi, odkud pochází, v Londýně obrovskou podporu publika. A taky se prezentuje skvělou formou. Jen krátce po mateřské přestávce se na Roland Garros probojovala do čtvrtfinále. Nyní ve Wimbledonu výsledek ještě vylepšila a může se poprvé dostat do grandslamového finále. 

Slzám jsem se neubránila, říká po čtvrtfinálové bitvě Vondroušová. Čtyřhru vynechala kvůli kotníku

Číst článek

„Je to semifinále, takže si člověk už nemůže moc vybírat. Myslím, že to bude hodně těžký zápas. Porazila i Igu, takže hraje skvěle,“ říká pro Radiožurnál Markéta Vondroušová, kterou ani nepřekvapuje, že si skvěle hrající a motivovaná Elina Svitolinová poradila i se světovou jedničkou Polkou Igou Swiatekovou.

Ale také Markéta Vondroušová hraje skvěle, možná nejlépe v kariéře. A podobně jako při Roland Garros 2019, kde byla ve finále, je u toho trenér Jan Hernych.

„Už v předchozích zápasech hrála dobře. Určitě ji ženou dál i diváci. Hraje asi nejlepší tenis v životě, takže mě její výsledky nepřekvapují,“ doplňuje Vondroušová.

Markéta Vondroušová zatím vyhrála dva poslední z pěti vzájemných zápasů. Všechny jsou ještě z období před mateřskou přestávkou Svitolinové. 

Strýcová věří Vondroušové

A podle Barbory Strýcové má Markéta Vondroušová dobrou šanci i teď: „Je skvělé, že může hrát semifinále proti Svitolinové. Je to podle mě pro Markétu hratelné, protože je skvělou hráčkou na trávě a navíc je levačka, což je velká výhoda. Jsem ráda, že zase vidíme české zastoupení v singlu i deblu.“

Strýcová se také vrátila po mateřské pauze, ale zároveň se na svých oblíbených turnajích loučí. A ve Wimbledonu si zahraje v pátečním semifinále ženského deblu proti další krajance Marii Bouzkové.

„Na tak malou zemi je krásné, že máme tolik úspěchů. Myslím, že se i navzájem motivujeme, když se tady vidíme, jak postupujeme. Tlačíme se dál, což nám všem pomáhá,“ má Marie Bouzková radost z dalšího úspěšného grandslamu pro český tenis, ať už dopadnou semifinálové zápasy jakkoliv. Ten čtvrteční s účastí Markéty Vondroušové odvysílá Radiožurnál Sport v přímém přenosu.

Jaroslav Plašil, lis Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme